Bejelentkezés/Regisztráció  ▼ | Hír beküldése | Kapcsolat | RSS Nimrod Derringer RSS Csatorna
Ugrás a Nimrod Derringer nyitólapjára! Nimrod Derringer

Revolverek kontra pisztolyok a gázfegyverek világában, avagy az örök kérdés: forgót vagy öntöltőt?

Nimród Derringer NIMRÓD DERRINGER Nimród Derringer

Revolverek kontra pisztolyok a gázfegyverek világában, avagy az örök kérdés: forgót vagy öntöltőt?Valljuk be őszintén, ma Magyarországon nem pusztán praktikus okok vezérlik a gáz-riasztó fegyverek vásárlóit!  Ez az a kategória, ami a legnagyobb választékot vonultatja fel. Árban is a legszélesebb palettával, egyre több éles lőfegyvert másoló típussal, minimális utánajárással az egésznapos testközeliség legális(!) és hatékony biztonságérzetét nyújtva.

A cikk folytatását csak regisztrált felhasználóink tekinthetik meg!
Kérem jelentkezzen be, vagy regisztráljon oldalunkra.

Nimród Derringer 13 hozzászólás Nimród Derringer
Kapcsolódó cikkeinkből:
Hozzászólások
 • Erneszt Mihály 2009.09.20. 16:57

  Ami nem öl meg az erősít, éljen a Krav-Maga

 • Gazsi tibor 2010.02.1. 20:32

  Nagyon jók a cikkek,kérem ezután e teljes ismertetést. köszönettel G.T.

 • Ferenc 2010.02.14. 10:47

  Köszönjük az igen bő tájékoztatást, és ismertetést. Nekem van egy Onestám és egy Gigat Revengém, amelyek gumilövedékesek, és ezekről is szeretnék ezen oldalon ismertetést, leírást, javaslatot az önvédelmi használatára vonatkozóan. Egy kis Reck-em is van, ami 8 mm-es tölténnyel működik. Két próbalövést sikeresen leadtam vele, pedig nem újonan vettem.

 • Ferenc 2010.02.24. 12:01

  Köszönöm a tájékoztatást. Én is rendelkezem önvédelmi gáz-fegyver- rekkell. Van egy 9 mm es forgótáras Cseh.Szlovák alfám "acél dob stb" Szekrénytáras élesből átalakított 9 mm PA 63 masom. Egy fég GRP 9 mm teljesen acél. Egy szintén fégör GRPA 9 mm alutokosom, és egy teljesen acél felépítésű 9 mm es élesből átalakított parabellum-K gázfegyverem, van amiről rendelkezem viselési engedéllyel is. De a felsoroltak közül a legmegbíthatóbban működik a 9,mm es alfa, és a szekrénytáras GRPA 9 mm es alutokos. Igaz árban messze magasabbak mint a psiáterböl készült gázfegyverek de megéri megvásárolni mert ezek egy kis gondoskodással-karbantartással egy életen át fegyverek maradnak. A rejthetőségről annyit, hogy nekem a fégör-DRPA 9 mm es bevált könnyű és rejthető.

 • ottó 2010.06.12. 08:51

  Nálam az ötlövetű Röhm RG 59 a "sztár" a viselés szempontjából.
  Az otthonvédelem persze már más műfaj; ott a tizennyolc milis gumisok az listavezetők.

 • Gergely 2010.10.24. 21:26

  Kiváló cikk! Kérem továbbiakban se mellőzze az ilyen széleskörű érthető cikkek publikálását az oldalon. Most már sokkal tisztább képet kaptam a témáról.

 • Zoltán 2010.10.29. 11:32

  A cikk nagyon jó, bár régi gáz- riasztósként azért ez újat nem adott! :) Van egy újként vásárolt HW 37- em, ami szinte nem is volt használva, ennek ellenére a mechanikája megszorult és az elsütés meghiúsult. Szétszedtem, majd összeraktam, picit átolajoztam és azóta működik, de nem bízom meg azóta a fegyverben... Szóval egy jó minőségű forgópisztolynál is lehetnek hibák, akkor milyen lehet egy olcsó spiáter... Én azt vallom, hogy ami elromolhat, az el is fog! A saját tapasztalataim alapján egy RG 96, RG88, vagy P22, P99, de akár a Record COP, az semmivel sem megbízhatatlanabb mint egy forgópisztoly, aminek a dobja is megszorulhat! Fontos, hogy ezeket a fegyvereket csőre-töltve hordjuk, megfelelő tokban és biztosítva!
  Bocsánat az ellenvéleményért!

 • Ákos 2011.03.28. 13:19

  Tudom a kérdésem csak közvetve kapcsolódik a cikkhez, mégis itt szeretném megkérdezni.
  A cikkben is lehangzanak kaliberméretek, például .45-ös Colt.
  Talán másokat is érdekel, hogy ezek a valószínűleg angolszász eredetű mértékegységek mm-ben milyen kalibert jelentenek, esetleg a lövedék más méreteire is utalnak.
  Ezek az általam gyakran hallott méretek tehát mekkora és milyen lőszereket takarnak ? A hüvelyk(inch) lenne tizedesekben?

  38-as ( pl. Smith&Wesson)
  45-ös (pl. Colt)
  357-es ( pl. Magnum)

  Válaszukat előre is köszönöm!

 • Imre 2011.05.8. 12:11

  Nem a hüvelyk, hanem a coll az alapmérték. 1 coll, vagyis 25,4 mm a 100-as kaliber. Átszámolni ennyiből már nem lesz nehéz:)

  Példáddal élve:
  25,4 x 0,45 = 11,43
  Szóval a .45-ös Colt 11,43 mm-es.

 • Németh Róbert 2011.11.19. 03:01

  Imre :) ezen behidaltam :-D komolyan nem inch a hüvely? csak mint mérnök ember szólok hogy tessen revidiálni ezen álláspontját...

  Hüvelky = inch = csúnyán mondva coll

  szóval igen .38 hüvelykes a 9.6 millis... stb - pontosabban ugye közel annyi de az a tizedmilliméter itt nem annyira gáz (illetve PAK esetén éppenhogy "gáz") :)

  na: 357-es Magnum lőszer magyarul 9.1 milliméteres (0,357 pontosan) de gázban nem találsz 357-est amit Magnumnak hívnak mert az így néz ki:
  http://en.wikipedia.org/wiki/.357_Magnum
  böszmedurva megállító erővel...

  .38ast se tölts gázpisztolyba. jobb esetben csak eltömíti a csövet és kiesik a kezedből a fegyver. rosszabb esetben a spiáter egykét szilánkja az arcodba robban és akkor pislogni érdemes :O

  a gázpisztolyba a 9mm PAK való (rá van írva a fegyverre - belevarrva vagy festve)

 • Németh Róbert 2011.11.19. 03:03

  [ vájtfülűeknek: előző hozzászólásom 1911 :) úgyis centernáriumot ünneplünk. 19.11. avagy 19én novemberben ]

 • Szabolcs 2011.12.14. 09:33

  Nagyon szépen összeszedett cikk.
  Annyit azért hozzáfűznék még, hogy nagyon fontos a töltény minősége (persze gáz töltényről beszélünk), ha valóban önvédelemre használjuk a fegyvert. Nem szabad spórolni, hiszen jó esetben 5 évre vesszük (szavatosság). Tapasztalat, hogy egy csappantyú szakadás a legjobb revolver dobját is képes elakasztani úgy, hogy igen sok másodpercbe telik mire ismét tűzkész a fegyver.

 • János 2013.08.31. 22:21

  Gratulálok. A cikk már szinte túlontúl is kimerítő ne értsen félre, ez nem von le semmit a szakmaiságából. Szóba került természetesen az is, hogy az öntöltő fegyverek a lőszer erejét használják fel a következő tűz kész állapot létrehozására. Ezt csak a cső erőteljes leszűkítésével hozható létre a „mag” hiányában. (Az éles fegyverrel ellentétben. ) Tehát az öntöltő gázlőszer használata esetén a gáz nagy részét oldalirányban ereszti el a fegyver a hüvely kivető nyíláson és csak a megmaradt rész, távozik a cél irányába a szűkített csövön át. Ezáltal egy jóval kisebb kaliberű fegyverrel lesz azonos hatásfoka. Több gázlőszer kilövése után ( Van rendesen a szekrénytárban ) a fojtások ezen a szűkítésen, akadályon lerakodva teljes csődugulást is eredményezhetnek és akkor azon felül, hogy több gázt kap a kezelő, mint a célszemély még egyéb baleset is lehetséges. Szán leszakadás hüvely szétrobbanás elsütő kéz megégése stb.
  Az itt felsoroltakat is figyelembe véve önvédelemre csak forgótáras, megbízható márkájú, a megfelelő helyeken fegyver acélt tartalmazó rövid csövű revolvert szabad használni. ( Már, ha kedves a saját és szeretteink élete, testi épsége. ) Az összes többit meg vitrinbe. Ott nagyon szépen mutatnak mert ha bárhol másutt előveszi csak a célszemélyt, hergeli fel vele, míg hatásos önvédelmet nem ér el vele, legfeljebb ha jó erősen az ellenfélhez vágja.
  Elnézést kérek mindenkitől, akinek más a véleménye és azoktól is, akiknek raboltam az idejét.
  Tisztelettel:
  Peinlich János
  Igazolt sportlövő és sport vadász.

Szóljon hozzá Ön is!

Szóljon hozzá Ön is, vagy hivatkozzon a bejegyzésre a saját oldaláról. Ne feledje, sosem adjuk tovább az e-mail címeket. A *-al megjelölt rész kitöltése kötelező.
Kérjük, írjon higgadtan, maradjon a témánál, és ne spam-eljen.

Írjon nekünk!

Olyan információkkal bír egy fegyverről, vagy egy eseményről, amelyet szívesen megosztana velünk, és az oldal olvasóival? Akkor ne habozzon, és írja meg nekünk!

A kéretlen üzenetek kivédése érdekében, kérjük írja be a lenti képen látható kiemelt karaktereket a beviteli mezőbe:

Ablak bezárása