11. Légfegyveres Lövésztalálkozó

2019 Május 19.-én rendeztük meg a 11. Légfegyveres Lövésztalálkozót Mogyoródon, a Káposztásmegyer FC légfegyveres lőterén.
Az évek során a helyszín, versenyszámok változtak de amit biztosan szerettünk volna megtartani, hogy kortól, nemtől és lőtudástól függetlenül minden résztvevő jól érezze magát. Maguk a versenyszámok is úgy voltak kitalálva, összeállítva, hogy a kihívás mellett mindenkinek sikerélményt is nyújtson.

A találkozó helyszíne: 2146 Mogyoród, Kerektó u. 4 / Ring autósmozi és kemping (GPS 47.587382, 19.247074)

Időpontja: 2019. Május 19. Vasárnap 9.30 órától

Alapvető tudnivalók és hasznos információk az egyes versenyszámokról és szabályokról:

  • Minimális eszközigény: 1db. légpuska (vagy légpisztoly), lövedék.
  • A légpuska energiája legyen 7,5J alatt (4,5mm.-es kalibernél 175m/s).
  • Az egyes versenyszámokon belül külön kategóriába kerülnek a visszarúgásos (klasszikus rugós) és visszarúgás mentes fegyverek. Ezalól a Koronglövészet versenyszám kivétel ahol nincs eszerinti bontás.
    Irányzék fajtája szerint nincs kategorizálás de a legjobb nyíltirányzékos versenyzőket és a női indulókat külön is értékeljük egy-egy összevont kategóriában.
  • A 14 éves kor alatti versenyzőknek indítunk összevont Junior kategóriát ahol egymással mérhetik össze tudásukat. Itt bármelyik versenyszámban engedélyezett a támasztás vagy bipod használata.
  • Egy versenyszámban csak egyszer lehet indulni és egy ember maximum 3 számban nevezhet.

Versenyszámok:

Pontlövészet pisztollyal (20 lövés) 10m.-re szabvány versenylőlapra. Álló testhelyzet, támasztás nélkül. Kétkezes  fogás engedélyezett.

 

 

 

 Pontlövészet puskával (20 lövés) 10m.-re, szabvány versenylőlapra. Álló testhelyzet, támasztás nélkül.

 

 

 

 

Sziluett (20lövés) A különböző méretű sziluett célok 8 és 20m között vannak kirakva. Álló testhelyzetből és támasztás nélkül kell lőni ebben a versenyszámban.

 

 

 

Tereplövészet (30 cél) A field target célok 8 és 30m között vannak kitéve. Bármilyen testhelyzetből lőhető és tereptárgyhoz támasztás engedélyezett.

 

 

 

Koronglövészet puskával (12 lövés) Álló testhelyzet, támasztás nélkül. Ebben a versenyszámban az idővel is versenyeznek az indulók emiatt tárazható fegyver is csak egylövetűként használható. A célok 15-25m között vannak elhelyezve.

 

 

Koronglövészet pisztollyal (12 lövés) Álló testhelyzet, támasztás nélkül. Ebben a versenyszámban az idővel is versenyeznek az indulók emiatt tárazható fegyver is csak egylövetűként használható. A célok 15-25m között vannak elhelyezve.

 

 

A versenyen csak 7,5J alatti csőtorkolati energiájú fegyverekkel lehetett indulni.

Díjazás:
Minden kategória első három helyezettje érmet és oklevelet kapott.
A tárgyjutalmak sorsolva voltak méghozzá oly módon, hogy minden nevezéssel egy tombola szelvényt kap a versenyző. Így minél több számban indul (max. 3) annál nagyobb esélye volt a nyerésre. A fődíj egy Crosman 1077-es tárazható légpuska volt. Emellett lövedékek, légfegyveres kiegészítők kerültek kisorsolásra.

Itt található a 11. LLT eredménylista.

Ide pedig folyamatosan töltjük az eseményen készült képeket.

Vasicza Péter és Vasicza Bence (Nimród-Derringer Fegyverszaküzlet)                                   

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft