Weihrauch Kupa 2023

Idén, immár 11. alkalommal kerül megrendezésre a Weihrauch Kupa a német gyártó baráti segítségével. Idén a KFC légfegyveres lövészklub mogyoródi lőterén rendezzük meg az eseményt.
A díjazás, köszönhetően támogatóinknak igen gazdag lesz. A nyereménytárgyakat (a fődíj egy Weihrauch HW97K Black Line légpuska) az összes nevező között sorsoljuk ki, hogy mindenkinek legyen esélye a nyerésre. A Weihrauch cégen kívül az angol Sportsmatch cég távcsőszerelékeket illetve a cseh JSB cég premium minőségű diabolo lövedékeket ajánlott fel díjnak. A díjak összértéke így több mint 500.000 Forint. A versenyen való induláshoz előnevezés szükséges!

A fődíjat, egy Weihrauch HW97K Black Line légpuskát Somogyi Zoltán nyerte. Gratulálunk neki és mindenkinek köszönjük a részvételt!

Itt található a versenyen elért eredmények listája

… itt pedig az ott készült fotók

Előnevezési dokumentum itt!

Alapvető tudnivalók és hasznos információk az egyes versenyszámokról és szabályokról.

Minimális eszközigény: 1db. légpuska, lövedék.
A légpuska energiája legyen 7,5J vagy 16J alatt. 16J-os (7,5J feletti) kategóriában való indulásnál mindenképpen szükséges a fegyvertartási engedély.
A versenyen a fegyverek teljesítményének mérése után lehet majd indulni.

Aki esetleg bizonytalan a fegyvere teljesítményét illetően és van módja felkeresni üzletünket annak szívesen bemérjük a légpuska sebességét a verseny előtt.

Az egyes versenyszámokon belül külön kategóriába kerülnek a visszarúgásos (VR) és visszarúgásmentes (VM) rendszerű légpuskák. Irányzék jellege szerint nincs külön kategorizálás.

 

Field Target 7,5J (50 lövés) versenyszámban szükséges a távcső. A fém célok 9-40m.-ig vannak elhelyezve véletlenszerűen. A távcső állítható az egyes lövéseknél. Az alapvető lőpozíció ülő (ülőpárna hasznos). Itt tereptárgyat támasztékul használni nem lehet.

 

 

Field Target 16J (50 lövés) versenyszámban szükséges a távcső. A fém célok 9-40m.-ig vannak elhelyezve véletlenszerűen. Minden másban megegyezik a 7,5J.-os kategóriában leírtakkal.

 

 

 

Hunter Field Target 7,5J (50 lövés) versenyszámban szükséges a távcső. Célok véletlenszerűen vannak elhelyezve 9-40m.-ig. A távolságokat becsülni kell, a távcsövön állítási lehetőség nincs. Az alapvető lőpozíció fekvő (laticell, fekvőszivacs jól jöhet). Tereptárgyhoz támasztani lehet.

 

 

Hunter Field Target 16J (50 lövés) versenyszámban szükséges a távcső. Célok véletlenszerűen vannak elhelyezve 9-40m.-ig. Minden más szabály megegyezik a 7,5J-os kategóriában leírtakkal.

 

 

 

Sziluett 7,5J (20 lövés) versenyen is előny a távcső. Itt a legtávolabbi találatra ledőlő fém cél 25 méteren van elhelyezve (célok fix 10-15-20 és 25 méteres távolságokon). Lövő póz állva, támasztás nélkül.

 

 

 

Sziluett 16J (20 lövés) versenyen is előny a távcső. Itt a legtávolabbi találatra ledőlő fém cél 25 méteren van elhelyezve (célok fix 10-15-20 és 25 méteres távolságokon). Lövő póz állva, támasztás nélkül.

 

 

 

A Field Target sportról részletes leírás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Field_target#Klasszikus_Field_Target

A találkozó helyszíne: 2146 Mogyoród, Kerektó u. 4 / Ring autósmozi és kemping (GPS 47.587382, 19.247074)

Időpontja: 2023. Szeptember 17 (vasárnap) 9h.

Versenyszámok:

Field Target VM 16J
Field Target VM 7,5J
Hunter Field Target VM 16J
Hunter Field Target VM 7,5J
Hunter Field Target VR 7,5J
Sziluett VM 16J
Sziluett VM 7,5J
Sziluett VR 7,5J

Weihrauch légpuskával versenyzőket külön is értékeljük illetve indítunk összevont női és junior kategóriát is.
Junior kategóriában 18 éves korig lehet indulni és bármelyik számban engedett a támasztás. Emiatt a Junior versenyzők eredményei külön, egy összevont kategóriában lesznek értékelve.

Egy versenyző maximum 1 FT vagy HFT illetve 1 sziluett számban nevezhet (összesen 2 versenyszám).

Díjazás:

Minden kategória első három helyezettje érmet és oklevelet kap.

Minden nevezés után kapott tombola részt vett egy sorsoláson ahol sok értékes nyeremény (távcső, lövedékek, szerelékek) mellett a fődíjat, egy Weihrauch HW97K Black Line légpuskát sorsolunk ki.

Programok:

Pályanyitás 8.30-kor. Előnevezések kifizetése (kp.-ben) és fegyverbelövés 9-10 óráig lehetséges. 10 órától kezdődnek a versenyek két helyszínen (HFT – FT illetve Sziluett)

Regisztráció, nevezési díjak:

A versenyen csak előnevezéssel lehet indulni!

Előnevezési határidő: Szeptember 13.
Nevezési lap innen letölthető!

Nevezési díj: 5000.- ft
2. versenyszámban indulás +2000.- ft

Előnevezéseket az info@nimrodderringer.hu email címre várjuk
A nevezési díj tartalmazza a reggelit (zsíroskenyér), ásványvizet, kávét. 

————————————————————————————————-

A fődíjat, egy Weihrauch HW97K Black Line légpuskát Somogyi Zoltán nyerte. Gratulálunk neki és mindenkinek köszönjük a részvételt!

Itt található a versenyen elért eredmények listája

… itt pedig az ott készült fotók

 

Vasicza Péter és Vasicza Bence (Nimród-Derringer Fegyverszaküzlet)         

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft