Globserver AGS 15M gumilövedékes pisztoly

Mint egy falat kenyér… úgy hiányzott már a gumilövedékes önvédelmi fegyverek kínálatában egy öntöltő, maroktáras (fazonú) pisztoly. Mert igény mindig is volt rá. Nem a közízlés, hanem a törvények szabta kényszer miatt dominálnak a revolverek ebben a kategóriában.
A hazánkban hatályos jogszabályok miatt (melyek tiltják az egybe szerelt lőszerrel működő önvédelmi fegyverek használatát) lehet csak forgótáras rövid fegyvert vásárolni a hazai szaküzletekben, mivel technikailag ezeknél tudják könnyen adaptálni a klasszikus elöltöltő fegyvereknél használt megoldást. Tehát, hogy a tárba elölről töltjük be a lövedéket és hátulról a robbanást biztosító „patront”. A legtöbb esetben 6-os start vagy 9mm.-es riasztótöltényt.
Ezek a mi sajátos, egyedi működésű traumatikus fegyvereink. A hazai törvényalkotás és a vásárlói igények közös, kicsit furcsa szerelemgyermekei :O)

Persze a nemrég piacra került AGS 15M pisztoly is csal egy picit, merthogy a törvényekhez idomulni kell. De az érzés az megvan és ez a fontos…

Teljes cikk

Pietta Remington New Model Army Riasztó Revolver

 

ELFELEDETT TÖRTÉNELMI KÓPIA
PIETTA REMINGTON NEW MODEL ARMY RIASZTÓ REVOLVER

 

Hideg téli délután, az egykoron szebb napokat is látott bányászvárosban, az utcák
üresek, az éjszaka lehullott kevés havat a szél hordja. A főutca közepén egy hosszú
viharkabátos alak áll, némán, csendben, a törvény őre, békebíró, de vajon melyik oldalon
áll, a szegény boldogulni akaró bányászok, vagy a város korrupt vezetője mellet? Az Ő
oldala az, amelyik többet fizet. A távolban az utcán heverő kalapot bámulja, miért van az
ott? Ekkor hirtelen az egyik fészerből egy ló vágtat ki lovas nélkül, maga után egy kötélen
húzva egy embert, vajon ki lehet az, a békebíró továbbra is némán áll és tétován nézi,
ahogy egyik bérencét holtan húzza a pej és elviharzik közvetlen mellette. A város
különböző pontjain további öt embere fekszik, Ők már nem szolgálják a pénz törvényét,
mivel minden emberben van egy-egy golyó. Lassú léptek, halk sarkantyú csilingelés töri
meg a csendet, egy magas, szikár, fakó idegen lépked a földön heverő kalaphoz, kezében
konverziós Remington New Model revolverével, lassan lehajol, felveszi a kalapot,
amelyről pisztolyával veri le a havat, majd felteszi a fejére és a békebíró felé fordul, aki
dermedten nézi Őt…

Teljes cikk

1851 Colt Reb Nord Navy Sheriff Riasztó Revolver 9 mm Knall

– Akik csizmában halnak meg –
„A szél szinte széttépi a kihalt szellemváros faviskóinak korhadt deszkáit. Ajtócsapkodás, nyikorgás és a szél hátborzongató muzsikája messzire elhallatszik a sivatagban. Egy kóbor kutya vonyítása hangzik fel, keselyük köröznek egy kimúlt lótetem felett. A hőség elviselhetetlen, már a szél sem enyhíti.
Halk csilingelés hallik, egy fakó ruhás idegen, lassan, határozott léptekkel közeledik. Egy valamikor  jobb időket látott, de mára már siralomházra emlékeztető ivó előtt áll meg, és mintha a legtermészetesebb  és egyben legfontosabb dolga volna, meggyújtja szivarját.
Lassan két ember lép ki az ajtón, ez egyik kezében egy dupla csövű, a másik jobb keze már a pisztolyán van. Szó nem hallatszik, néma csend.
Ekkor az egyik felemeli a puskáját, a másik előkapja a revolverét, de az idegen alak kezében már kétszer dördül el a Colt Navy. A puskás alak azonnal összeseik, a másik, térdre rogyva rémülten kérdi, miért? Ekkor a fakó alak odalép hozzá, kiveszi szájából a szivart, és azt mondja: 1000 dollárért, majd újból elsüti revolverét, hogy bevégezze munkáját.”

Teljes cikk

Kimar – Beretta 92 Auto gázpisztoly

Az 1958-ban alapított olasz, Armi Chiappa cég termékei két fő csoportra bonthatóak.  Az egyik a történelmi fegyver replikák, a másik a gáz és riasztó fegyverek. A két termékcsoportnak külön márkát hoztak létre. Az első az Armi Sport míg utóbbi a Kimar névhez kötődik.
A Beretta 92 Auto a cég legnépszerűbb de Magyarországon mindenképp messze a legnagyobb számban eladott gázfegyvere.
A népszerűség okai között biztosan ott van az is, hogy a Beretta 92 az egyik legismertebb maroklőfegyver a világon. Ami azt jelenti, hogy ha valaki életében megnézett már legalább 3 akciófilmet akkor szinte biztos, hogy ilyen fegyvert is látott.
Emiatt persze a kínálat és a piaci verseny is erős ebből a típusból, hisz a többi gyártó is igyekszik kihasználni ezt az ismertséget.

 

Teljes cikk

Zoraki 918 – A plasztik török

Zoraki 918Ahogy azt a Kimar CZ75 cikknél már említettem, az egyik legnépszerűbb pisztoly mely a leggyakrabban megihleti a gáz-riasztó fegyverek gyártóit, az a Beretta 92. Ezt alátámasztandó az amúgy sem szegényes választék újabb darabbal bővült a Zoraki 918-al…. és igazából mégsem. Merthogy itt a gyártó részéről nem az volt az elsődleges szempont, hogy egy teljesen hiteles másolatot készítsen, hisz kisebb nagyobb sikerrel ezt már sokan megtették. Itt arról van szó, hogy a Beretta 92-es formavilgát tovább örökítve, valami új, piacképes terméket próbáltak megalkotni. Lássuk sikerült-e!

Teljes cikk

Ekol-Voltran : Firat (Keserű – Army)

Ekol-Voltran : Firat (Keserű-Army)A török gyártású Firat gázpisztoly,mely Magyarországon Keserű Army néven kerül forgalomba, az olcsóbb kategóriába sorolható, de ebből ne vonjunk le elhamarkodott következtetéseket, hiszen a fegyver nagyon is rendben van és élethűen másolja a már jól ismert Beretta 92-est.

Gáz vagy Gumi

Gáz vagy GumiA legutóbbi fegyvertörvény életbeléptetése után lehetőség nyílt az addig csak engedéllyel tartható gáz-riasztófegyverek szabadon történő vásárlására és tartására. Azt gondolom, hogy ez akkor (2004-ben) senkit sem lepett meg, mivel az általunk sokszor példaként emlegetett európai országok fegyvertörvényei már jó ideje hasonlóképpen rendelkeztek ez ügyben. Az azóta eltelt időben, hogy mindenki számára világossá vált a gázfegyverek tartásának, viselésének illetve használatának feltételei úgyhogy itt erre most nem térnék ki.

Teljes cikk

Pár gondolat a revolverekről – a HW37 gázrevolrer

Bár a hazai piacon az engedély nélküli kategóriában jóval népszerűbbek az öntöltő vagy azokat imitáló pisztolyok most mégis egy revolverről lesz szó. Fennti megállapítást saját tapasztalataim mondatják velem és leginkább annak tudom be, hogy a nálunk vetített akcióilmek méltán népszerű hősei zömével pisztollyal váltják meg a világot a gonosztól. Pedig a revolverező rendszernek sok előnye van.

Teljes cikk

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft