Weihrauch Kupa 2024 légfegyveres verseny

Idén, immár 12. alkalommal kerül megrendezésre a Weihrauch Kupa a német gyártó baráti segítségével.
A díjazás, köszönhetően támogatóinknak igen gazdag lesz. Ráadásul az idén 125 éves Weihrauch cég egy igazi fegyverkülönlegességet ajánlott fel versenyünk fődíjának. Ez, egy összesen 600 pédányszámban gyártott Weihrauch HW97KT Jubilee légpuska. Ezt illetve a JSB premium minőségű diabolo lövedékeit és a  Sportsmatch precíziós távcsőszerelékeit is az összes nevező között sorsoljuk ki, hogy mindenkinek legyen esélye a nyerésre. A díjak összértéke így több mint 600.000 Forint. A versenyen való induláshoz előnevezés szükséges!

(Előnevezési dokumentum letölthető itt!)

Alapvető tudnivalók és hasznos információk az egyes versenyszámokról és szabályokról.

Minimális eszközigény: 1db. légpuska, lövedék.
A légpuska energiája legyen 7,5J vagy 16J alatt. 16J-os (7,5J feletti) kategóriában való indulásnál mindenképpen szükséges a fegyvertartási engedély.
A versenyen a fegyverek teljesítményének mérése után lehet majd indulni.

Aki esetleg bizonytalan a fegyvere teljesítményét illetően és van módja felkeresni üzletünket annak szívesen bemérjük a légpuskája csőtorkolati energiáját a verseny előtt.

Az egyes versenyszámokon belül külön kategóriába kerülnek a visszarúgásos (VR) és visszarúgásmentes (VM) rendszerű légpuskák. Irányzék jellege szerint nincs külön kategorizálás.

 

Field Target 7,5J (50 lövés) versenyszámban szükséges a távcső. A fém célok 9-40m.-ig vannak elhelyezve véletlenszerűen. A távcső állítható az egyes lövéseknél. Az alapvető lőpozíció ülő (ülőpárna hasznos). Itt tereptárgyat támasztékul használni nem lehet.

 

 

Field Target 16J (50 lövés) versenyszámban szükséges a távcső. A fém célok 9-50m.-ig vannak elhelyezve véletlenszerűen. Minden másban megegyezik a 7,5J.-os kategóriában leírtakkal.

 

 

 

Hunter Field Target 7,5J (50 lövés) versenyszámban szükséges a távcső. Célok véletlenszerűen vannak elhelyezve 9-40m.-ig. A távolságokat becsülni kell, a távcsövön állítási lehetőség nincs. Az alapvető lőpozíció fekvő (laticell, fekvőszivacs jól jöhet). Tereptárgyhoz támasztani lehet.

 

 

Hunter Field Target 16J (50 lövés) versenyszámban szükséges a távcső. Célok véletlenszerűen vannak elhelyezve 9-50m.-ig. Minden más szabály megegyezik a 7,5J-os kategóriában leírtakkal.

 

 

 

Sziluett 7,5J (20 lövés) versenyen is előny a távcső. Itt a legtávolabbi találatra ledőlő fém cél 25 méteren van elhelyezve (célok fix 10-15-20 és 25 méteres távolságokon). Lövő póz állva, támasztás nélkül.

 

 

 

Sziluett 16J (20 lövés) versenyen is előny a távcső. Itt a legtávolabbi találatra ledőlő fém cél 25 méteren van elhelyezve (célok fix 10-15-20 és 25 méteres távolságokon). Lövő póz állva, támasztás nélkül.

 

 

 

A Field Target sportról részletes leírás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Field_target#Klasszikus_Field_Target

A találkozó helyszíne: 2146 Mogyoród, Kerektó u. 4 / Ring autósmozi és kemping (GPS 47.587382, 19.247074)

Időpontja: 2024. Szeptember 15 (vasárnap) 9h.

Versenyszámok:

Field Target VM 16J
Field Target VM 7,5J
Hunter Field Target VM 16J
Hunter Field Target VM 7,5J
Hunter Field Target VR 7,5J
Sziluett VM 16J
Sziluett VM 7,5J
Sziluett VR 7,5J

Weihrauch légpuskával versenyzőket külön is értékeljük illetve indítunk összevont női, junior és szenior kategóriát is.
Junior kategóriában 18 éves korig lehet indulni és bármelyik számban engedett a támasztás. A Szenior kategória 60 év feletti versenyzőknek szól.
Aki a 3 összevont (női, junior vagy szenior) kategória egyikében indul, annak eredménye csak a saját, összevont kategóriájában kerül kiértékelésre.

Egy versenyző maximum 1 FT vagy HFT illetve 1 sziluett számban nevezhet (összesen 2 versenyszám).

Díjazás:

Minden kategória első három helyezettje érmet és oklevelet kap.

Minden nevezés után kapott tombola részt vett egy sorsoláson ahol sok értékes nyeremény (JSB lövedékek, Sportsmatch szerelékek) mellett a fődíjat, egy Weihrauch HW97K Jubilee Model légpuskát sorsolunk ki.

Programok:

Pályanyitás 8.30-kor. Előnevezések kifizetése (kp.-ben) és fegyverbelövés 9-10 óráig lehetséges. 10 órától kezdődnek a versenyek két helyszínen (HFT – FT illetve Sziluett)

Regisztráció, nevezési díjak:

A versenyen csak előnevezéssel lehet indulni! (az első 100 nevezőig tudjuk biztosítani a HFT/FT helyeket)

Előnevezési határidő: 2024. szeptember 13.
Nevezési lap innen letölthető!

Nevezési díj: 5000.- ft.
2. versenyszámban indulás +2000.- ft

Előnevezéseket az info@nimrodderringer.hu email címre várjuk
A nevezési díj tartalmazza a reggelit (zsíroskenyér-zöldséggel), ásványvizet, kávét.

Várunk minden kedves Érdeklődőt, Kísérőt és Indulót!

Vasicza Péter és Vasicza Bence (Nimród-Derringer Fegyverszaküzlet)         

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft