Betyár maskara bicska, ébenfa markolattal, kelta szarvas díszítéssel

29 900 Ft

Penge hossza: 86 mm
Penge anyag: AUS8-A
Markolat anyag:csont
Markolat: 108 mm
Súly: 112 gr
Markolat anyaga: fa

1 készleten

Kategóriák: ,

Leírás

Különleges mintával díszített maskara bicska. A maskara név eredetéről nem lelhető fel információ. Azonban az tény, hogy ez a bicskaforma sokak számára kedvelt, hiszen markáns, férfias megjelenését sugároz. A maskara pengéje mással nem összetéveszthető, a bicska hegye felé lecsapott formával rendelkezik. A kés markolata szélesebb biztos fogást eredményez.

A betyár vagy másnéven bujdosó lovas sokak számára nem csak egy rablót, vagy törvényenkívüli személyt jelent, hanem egy korabeli hőst is felfedezhetünk személyükben. Az elsők között népi hősé vált magyar betyárok Zöld Marci, Sobri Jóska és Rózsa Sándor voltak. Az ő nevük az idő múlásával inkább pozitív megítélésű volt, hiszen nem a szegény emberektől vették el utolsó falatjaikat, hanem a tehetősebb földesurak szerepletek a célpontok között, akik ismereteik alapján sanyargattak a dolgozókat.

A betyárok egy olyan korszakban születtek, amiben vigaszt nyújtottak a reményvesztett embereknek és lehetőséget a változás irányába. A fejesgörbe bicska a hagyományt és a tradíciót is tiszteltben tartja, használni könnyű, hiszen a keresztzárás nyitószerkezettel mindig gyorsan vághatjuk magunkat bele az elénk nehezedő feladatba. A markolat anyaga csont, vagy ébenfa, mely egy különleges eljárásnak köszönhetően szép betyáros mintával díszíti bicskánkat.

A bicska kiválóan használható túrázáshoz, vagy egy kellemes szabadtéri vacsora elfogyasztásához, de egy szép ajándék is lehet egy kedves ismerősünk családtagunk számára. A kés tökéletesen illeszkedik kezünbe, gyorsan egyszerűen használható. A magyar ember számára egy jó bicska mindig is sokat jelentett. 

További információk

Tömeg 13490 kg