ELFOGYOTT!

Umarex Legends MP40 Auto German Legacy légpuska

155 900 Ft

 • Kaliber: 4.5 mm BBs
 • Működés: 2×12 g-os CO2 patron
 • Tárkapacitás: 50 db
 • Rendszer: Félautomata vagy automata
 • Működés: félautomata/ automata
 • Hossza: 830 mm
 • Súlya: 3500 g
 • Lövedék kezdősebessége: 140 m/s
 • Anyaga: műanyag tokozás, spiáter felépítmény, acél szerkezeti elemek csőbetét
 • Elsütő szerkezet: DAO rendszerű
 • Biztosítása: manuális

ELFOGYOTT!

Kategóriák: , ,

Leírás

A Maschinenpistole 40-et (MP40) a náci-Németországban találta fel és fejlesztette ki a hadsereg számára Heinrich Vollmer 1938-ban. Gyakran nevezik „Schmeisser”-nek, azonban Hugo Schmeissernek semmilyen módon sem volt köze az MP40-es fejlesztéséhez. A géppisztoly megbízhatósága miatt hamar közkedveltté vált a katonák körében, tipikusan szakasz- és rajparancsnokok kapták, vagy harctéri tisztek viselték. Kialakítása rendkívül egyszerű volt, 9 milliméteres parabellum lövedékekkel működött, nyitott hüvelykivető rendszerrel. Habár a fegyver csak automata tüzelésre volt képes, alacsony tűzgyorsasága miatt az elsütőbillentyű óvatos elhúzásával egyeslövésben is tudták használni. Többféle kialakítás ismert belőle, többek közt a fa tusás verzió, de visszarúgásának és céljának tökéletesen megfelelt a lehajtható fém válltámasz is.

A Második Világháborús német hadsereg legjellegzetesebb fegyverét most magunkénak tudhatjuk automata légpisztoly (lég-géppisztoly) formájában. Az Umarex által gyártott géppisztoly nem spórol az anyagon, a kivitelezésen és a működésen sem. Mindent megtettek, hogy a lehető legélethűbb, legjobb élményt szállítsák a használónak, ezért az MP40-es a masszív plasztik markolat kivételével teljes egészében fémből készült, két darab 12 grammos CO2-es patronnal üzemel. A fegyver Blow-back rendszerű, tehát a tűzváltókar minden leadott lövésnél hátrarobban a kiáramló gáz hatására és végzi az öntöltő műveletet. A megjelenése is abszolút hibátlan, a festés és felületkezelés is igényes, rendkívül szép.

A fegyver súlya megközelítőleg azonos az éles változatéval, tehát erre sem lehet panaszunk. Az MP40-es egyébként erejével is kitűnik a többi légfegyver közül, de ezt szinte már el is várjuk tőle. Egyetlen eltérése az éles változattól is a pozitívumok közé sorolható, ugyanis azzal ellentétben az Umarex MP40-esnén a sátorvas után megtalálható a biztosító és tűzváltókar. A tár szintén fémből készült, ebbe tudjuk a két patront csavarni, és 50 darab 4.5 milliméteres acélsöréttel (BB-vel) tölthejük meg.

A CO2-es működés miatt a hangja is élethűbbé teszi, a blow-back rendszer pedig hatványozott visszarúgást produkál. Kategóriáján belül is egy rendkívül egyedi, abszolút felsőkategóriás darabról van szó. Itt az ideje, hogy újra kelepeljen a híres német géppisztoly! Autentikus, koptatott viseltes megjelenése, legendás Második Világháborús mivolta kötelező darabbá teszi minden műgyűjtő, a téma iránt érdeklődő légfegyver használó számára.

Mozgókép a fegyverről: