Opinel No.7 Inox Cyan bicska

7 200 Ft

  • Penge anyaga: 12c27 Rozsdamentes
  • Penge hossza: 7,6cm
  • Penge vastagsága: 1,4mm
  • Teljes hossza: 17,5cm
  • Markolat anyaga: Bükkfa

2 készleten

Kategóriák: ,

Leírás

Francia gyártású, hagyományos („bugylibicska”) formavilágot képviselő kés behajtható pengével.  Egyedi kiképzés, ergonomikus markolat.

OPINEL

„1890-ben, Joseph Opinel a Franciaországi Albiez-le-Vieux nevű városban, össerakot egy működőképes ugyanakkor olcsó összecsukható kést. Eredetileg ez az Opinel kést a barátainak készitette,és egyáltalán nem gondolt arra hogy létrehozott egy időtlen designú kést amely túléli a két világháborút, a gazdasági válságot, és belépőt nyer a folyamatosan fejlődő digitális világba is.

Az Opinel késpenge anyaga szénacél avagy rozsdamentes Sandvik 12C27 acélból készül. Nagyon könnyen felismerhetőek a különböző feliratoknak köszönhetően. Az Opinel szénacél késpenge fekete ‘Carbone’ felirattal van megjelölve. A rozsdamentes Sandvik 12C27 késpenge, az ‘Inox’ feliratot tartalmazza. A szénacél pengés Opinel kés jellemzője a hosszantartó éles penge. Az Opinel kés markolata lakkal bevont tömör bükkfából készült. A lakkozott felület garantálja a tartósságát és ellenállását a természetes fa anyagnak. A különleges darabonál előfordulnak külömböző anyagok mint rózsafa, oliva fa, elefántcsont, avagy fém. 
1955 en az Opinel feltalálta a Viroblock szabadalmaztatott zárszerkezetet, amely megakadályozza a kés önnáló ki és becsukását.”

További információk

Tömeg 3748 kg