12. Légfegyveres Lövésztalálkozó

Nagy örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy két év kihagyás után, 2022 Május 22.-én megrendezzük a 12. Légfegyveres Lövésztalálkozót Mogyoródon, a Káposztásmegyer FC légfegyveres lőterén.

Az elmúlt évek során próbáltunk új helyszíneket bevonni a sorozatba illetve a versenyszámok is változtak menet közben de amit mindig szem előtt tartottunk, hogy kortól, nemtől és lőtudástól függetlenül minden résztvevő jól érezze magát. Idén is próbáltunk olyan versenyszámokat kitalálni, hogy a kihívás mellett mindenkinek sikerélményt is nyújtsanak.

A találkozó helyszíne: 2146 Mogyoród, Kerektó u. 4 / Ring autósmozi és kemping (GPS 47.587382, 19.247074)

Időpontja: 2022. Május 22. Vasárnap
Nevezések leadása 9.00 – 9.45.-ig. A versenypályákat 10.00 órától lehet majd használni.

Alapvető tudnivalók és hasznos információk az egyes lövészszámokról és a kevés de annál fontosabb szabályról:

  • Minimális eszközigény: 1db. légpuska (vagy légpisztoly), lövedék.
  • A légfegyver energiája legyen 7,5J alatt (4,5mm.-es kalibernél 175m/s).
  • Mivel ezeken az eseményeken inkább a kellemesen együtt töltött időt és a lövészet élményét szeretnénk kihangsúlyozni így az egyes versenyszámokon belül külön nincsenek kategorizálva a visszarúgásos (klasszikus rugós) és visszarúgás mentes fegyverek. Ezen kívül az irányzék fajtája (távcső, diopter, nyílt) illetve fegyver típus szerint sincs megkülönböztetés. Tehát puska, pisztoly együtt versenyez.
  • Ez egy kombinált versenyprogram, így arra készüljetek, hogy mindhárom számot meg kell majd lőni.
  • A 14 éves kor alatti versenyzőknek indítunk Junior kategóriát ahol egymással mérhetik össze majd tudásukat. Itt bármelyik versenyszámban engedélyezett a támasztás vagy bipod használata.

 

Állomások:

Pontlövészet puskával vagy pisztollyal (13 lövés) 10m.-re szabvány nyíltirányzékos versenylőlapra. Itt a lövő pozíció az álló testhelyzet lesz, támasztás nélkül. A 13 leadott lövésből a legjobb 10-et fogjuk kiértékelni.

 

 

 

Tereplövészet (22lövés) A különböző méretű sziluett és field target célok 8 és 40m között lesznek kirakva. Itt nincs meghatározva a testhelyzet. Aki viszont tervezi a fekvő pozíciós lövészetet az ne feledkezzen meg a fekvőszivacsról, polifoamról sem. Ezen az állomáson a lőállás számát jelző tereptárgynál a támasztás engedélyezett.

 

 

Élménylövészet puskával vagy pisztollyal (12 lövés) Álló testhelyzet, támasztás nélkül. Ebben a versenyszámban a háztartásban is fellelhető tárgyak közül a klasszikussá vált konzervdobozok, üdítős kupakok mellet agyag korongokra lehet majd „vadászni”. A célok 10-25m között lesznek elhelyezve.

 

 

Aki esetleg csak légpisztollyal tervezi abszolválni a napot annak a tereplövészet szám helyett a pontlövész pályánál lesz módja extra pontokat szerezni, hogy semmiféle hátrány ne érje. 

A versenyhelyszíneken kívül lesz egy terület ahol a szabadidő tartalmas eltöltése végett berendezünk egy „játszós pályát” amit bárki szabadon használhat.

Étel, ital:

Reggelire zsíros kenyérre számíthattok, ebédre pedig bográcsocs ételt készítünk mindenkinek.

Nevezés:

A nevezési díj 5000.- mely tartalmazza a 3 versenyszámban való indulást és az étkezést is.

Díjazás:

A verseny első három felnőtt és junior korú helyezettje érmet és oklevelet kap.

Mindent nyilván nem tudunk kivinni a programra de az üzletünk által forgalmazott légfegyveres kiegészítők, tartozékok, lövedékek egy részét a helyszínen kedvezményesen tudjátok majd megvásárolni.

Itt található az eredménylista, itt pedig az ott készült fotók.     

 

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft