Globserver AGS 15M gumilövedékes pisztoly

Mint egy falat kenyér… úgy hiányzott már a gumilövedékes önvédelmi fegyverek kínálatában egy öntöltő, maroktáras (fazonú) pisztoly. Mert igény mindig is volt rá. Nem a közízlés, hanem a törvények szabta kényszer miatt dominálnak a revolverek ebben a kategóriában.
A hazánkban hatályos jogszabályok miatt (melyek tiltják az egybe szerelt lőszerrel működő önvédelmi fegyverek használatát) lehet csak forgótáras rövid fegyvert vásárolni a hazai szaküzletekben, mivel technikailag ezeknél tudják könnyen adaptálni a klasszikus elöltöltő fegyvereknél használt megoldást. Tehát, hogy a tárba elölről töltjük be a lövedéket és hátulról a robbanást biztosító „patront”. A legtöbb esetben 6-os start vagy 9mm.-es riasztótöltényt.
Ezek a mi sajátos, egyedi működésű traumatikus fegyvereink. A hazai törvényalkotás és a vásárlói igények közös, kicsit furcsa szerelemgyermekei :O)

Persze a nemrég piacra került AGS 15M pisztoly is csal egy picit, merthogy a törvényekhez idomulni kell. De az érzés az megvan és ez a fontos…

Teljes cikk

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft