Globserver AGS 15M gumilövedékes pisztoly

Mint egy falat kenyér… úgy hiányzott már a gumilövedékes önvédelmi fegyverek kínálatában egy öntöltő, maroktáras (fazonú) pisztoly. Mert igény mindig is volt rá. Nem a közízlés, hanem a törvények szabta kényszer miatt dominálnak a revolverek ebben a kategóriában.
A hazánkban hatályos jogszabályok miatt (melyek tiltják az egybe szerelt lőszerrel működő önvédelmi fegyverek használatát) lehet csak forgótáras rövid fegyvert vásárolni a hazai szaküzletekben, mivel technikailag ezeknél tudják könnyen adaptálni a klasszikus elöltöltő fegyvereknél használt megoldást. Tehát, hogy a tárba elölről töltjük be a lövedéket és hátulról a robbanást biztosító „patront”. A legtöbb esetben 6-os start vagy 9mm.-es riasztótöltényt.
Ezek a mi sajátos, egyedi működésű traumatikus fegyvereink. A hazai törvényalkotás és a vásárlói igények közös, kicsit furcsa szerelemgyermekei :O)

Persze a nemrég piacra került AGS 15M pisztoly is csal egy picit, merthogy a törvényekhez idomulni kell. De az érzés az megvan és ez a fontos…

Teljes cikk

Kimar – Beretta 92 Auto gázpisztoly

Az 1958-ban alapított olasz, Armi Chiappa cég termékei két fő csoportra bonthatóak.  Az egyik a történelmi fegyver replikák, a másik a gáz és riasztó fegyverek. A két termékcsoportnak külön márkát hoztak létre. Az első az Armi Sport míg utóbbi a Kimar névhez kötődik.
A Beretta 92 Auto a cég legnépszerűbb de Magyarországon mindenképp messze a legnagyobb számban eladott gázfegyvere.
A népszerűség okai között biztosan ott van az is, hogy a Beretta 92 az egyik legismertebb maroklőfegyver a világon. Ami azt jelenti, hogy ha valaki életében megnézett már legalább 3 akciófilmet akkor szinte biztos, hogy ilyen fegyvert is látott.
Emiatt persze a kínálat és a piaci verseny is erős ebből a típusból, hisz a többi gyártó is igyekszik kihasználni ezt az ismertséget.

 

Teljes cikk

Zoraki 918 – A plasztik török

Zoraki 918Ahogy azt a Kimar CZ75 cikknél már említettem, az egyik legnépszerűbb pisztoly mely a leggyakrabban megihleti a gáz-riasztó fegyverek gyártóit, az a Beretta 92. Ezt alátámasztandó az amúgy sem szegényes választék újabb darabbal bővült a Zoraki 918-al…. és igazából mégsem. Merthogy itt a gyártó részéről nem az volt az elsődleges szempont, hogy egy teljesen hiteles másolatot készítsen, hisz kisebb nagyobb sikerrel ezt már sokan megtették. Itt arról van szó, hogy a Beretta 92-es formavilgát tovább örökítve, valami új, piacképes terméket próbáltak megalkotni. Lássuk sikerült-e!

Teljes cikk

Ekol-Voltran : Firat (Keserű – Army)

Ekol-Voltran : Firat (Keserű-Army)A török gyártású Firat gázpisztoly,mely Magyarországon Keserű Army néven kerül forgalomba, az olcsóbb kategóriába sorolható, de ebből ne vonjunk le elhamarkodott következtetéseket, hiszen a fegyver nagyon is rendben van és élethűen másolja a már jól ismert Beretta 92-est.

Gáz vagy Gumi

Gáz vagy GumiA legutóbbi fegyvertörvény életbeléptetése után lehetőség nyílt az addig csak engedéllyel tartható gáz-riasztófegyverek szabadon történő vásárlására és tartására. Azt gondolom, hogy ez akkor (2004-ben) senkit sem lepett meg, mivel az általunk sokszor példaként emlegetett európai országok fegyvertörvényei már jó ideje hasonlóképpen rendelkeztek ez ügyben. Az azóta eltelt időben, hogy mindenki számára világossá vált a gázfegyverek tartásának, viselésének illetve használatának feltételei úgyhogy itt erre most nem térnék ki.

Teljes cikk

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft