Weihrauch Kupa 2018

Idén, immár hetedszer került megrendezésre a Weihrauch Kupa a német gyártó baráti segítségével. Idén a Móri Sasszem Sportlövész Egyesülettel közösen rendeztük meg az eseményt, a helyszín pedig a Móri Lőtér volt.

A díjazás, köszönhetően támogatóinknak igen gazdag volt. A fődíj egy Weihrauch HW97K légpuska volt amit (hogy több embernek legyen esélye a nyerésre) kisorsoltunk. Ehhez elég volt ha valaki a saját kategóriájában az első 5-ben végzett. Ezen kívül az angol Sportsmatch, és a cseh JSB Diabolo cég is ajánlott fel díjakat. A díjak összértéke így több mint 200.000 Forint volt.

Persze a legfontosabb, hogy mindenki nagyon jól érezte magát! Többek között ezért is indítottunk külön összevont női, junior és szenior kategóriát és rendeztünk 10m.-es pontlövész versenyt, ami puskával vagy pisztollyal is meglőhető volt.

Alapvető tudnivalók és hasznos információk az egyes versenyszámokról és szabályokról:

– Minimális eszközigény: 1db. légpuska (vagy légpisztoly), lövedék.
– A légpuska energiája legyen 7,5J alatt (4,5mm.-es kalibernél 175m/s)
– Az egyes versenyszámokon belül külön kategóriába kerülnek a visszarúgásos és visszarúgásmentes rendszerű légpuskák.
– Irányzék szerint nincs külön kategorizálás, tehát egy távcsővel szerelt fegyver is ugyanabban a mezőnyben indul mint egy nyíltirányzékos.

Field Target (25 lövés) versenyszámban szükséges a távcső. Célok 7-35m.-ig vannak elhelyezve véletlenszerűen. A távcső állítható az egyes lövéseknél. Az alapvető lőpozíció ülő (párna hasznos). Itt tereptárgyat támasztékul használni nem lehet.

 

 

Hunter Field Target (25 lövés) versenyszámban szükséges a távcső. Célok véletlenszerűen vannak elhelyezve 7-35m.-ig. A távolságokat becsülni kell, a távcsövön állítási lehetőség nincs. Az alapvető lőpozíció fekvő (laticell jól jöhet). Tereptárgyhoz támasztani lehet.

 

 

Sziluett (20 lövés) versenyen is előny a távcső de itt a legtávolabbi cél 20 méteren lesz (célok fix 8-10-15 és 20 méteres távolságokon). Lövő póz állva, támasztás nélkül. Távcső állítás engedélyezett.

 

 

 

Pontlövészet puskával (20 lövés) 10m.-re, szabvány versenylőlapra, álló testhelyzet, támasztás nélkül.

 

 

 

 

Pontlövészet pisztollyal (20 lövés) 10m.-re szabvány versenylőlapra. Álló testhelyzet, támasztás nélkül. Kétkezes fogás engedélyezett.

 

 

 

A Field Target sportról részletes leírás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Field_target#Klasszikus_Field_Target

A találkozó helyszíne: 8060 Mór, Vásártéri u. 25.

Időpontja: 2018. Szeptember 15. (Szombat) 9h.

Versenyszámok:
– Field Target 7,5J VM.
– Hunter Field Target 7,5J VM.
– Hunter Field Target 7,5J VR.
– Sziluett 7,5J VM.
– Sziluett 7,5J VR.
– Pontlövészet puska 7,5J VM.
– Pontlövészet puska 7,5J VR.
– Pontlövészet pisztoly 7,5J VM.
– Pontlövészet pisztoly 7,5J VR.

A Weihrauch légpuskával versenyzőket külön is értékeltük illetve indíttottunk összevont női, junior és szenior kategóriát is. Junior kategóriában 14 éves korig, Szenior kategóriában pedig 55 év felett lehetett indulni. Az összevont számokban indulók az eredmény hirdetésnél az összevont eredményeik alapján voltak értékelve. Egy ember maximum két számban indulhatott.

Díjazás:
Minden nevező emléklapot, minden kategória első három helyezettje érmet és oklevelet kapott.
Minden kategória első 5 helyezettje részt vett egy sorsoláson ahol a fődíjat, egy Weihrauch HW97K légpuskát sorsotlunk ki. Ezen kívül tombolás sorsolással választhattak a szerencsések az ajándékok közül.

Nagyon köszönjük mindenkinek a részvételt és gratulálunk a díjazottaknak illetve Nyilasi Csanádnak aki a Weihrauch HW97K puskát megnyerte!

Ezen a linken találják a verseny eredményeit, itt pedig az ott készült képeket.

Vasicza Péter – Nimród-Derringer Fegyverszaküzlet

Rozbora Zoltán – Móri Sasszem Sportlövész Egyesület

Szólj hozzá!

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft