Weihrauch Kupa 2020

Idén, immár 9. alkalommal került megrendezésre a Weihrauch Kupa a német gyártó baráti segítségével. Idén ismét a Balatonfűzfői Lövész Egylettel közösen rendeztük meg az eseményt, a helyszín pedig, ahogy tavalyi évben is, Balatonfűzfő volt.
A díjazás, köszönhetően támogatóinknak igen gazdag volt. A fődíj egy Weihrauch HW97K légpuska amit (hogy több embernek legyen esélye a nyerésre) kisorsoltunk. Ezen kívül az angol Sportsmatch, és a cseh JSB Diabolo cég is ajánlott fel díjakat. A díjak összértéke így közel 350.000 Forint.
Ezen kívül idén is kialakítottunk egy úgynevezett „Lövész játszóteret” ahol versenyen kívül, szabadon lehetett tesztelni fegyvert, tudást különböző célokon.

Alapvető tudnivalók és hasznos információk az egyes versenyszámokról és szabályokról.

Minimális eszközigény: 1db. légpuska (vagy légpisztoly), lövedék.
A légpuska energiája legyen 7,5J alatt (4,5mm.-es kalibernél 175m/s)
Az egyes versenyszámokon belül külön kategóriába kerülnek a visszarúgásos és visszarúgásmentes rendszerű légpuskák. Irányzék jellege szerint nincs külön kategorizálás.

Field Target (40 lövés) versenyszámban szükséges a távcső. Célok 10-40m.-ig vannak elhelyezve véletlenszerűen. A távcső állítható az egyes lövéseknél. Az alapvető lőpozíció ülő (párna hasznos). Itt tereptárgyat támasztékul használni nem lehet.

 

 

Hunter Field Target (40 lövés) versenyszámban szükséges a távcső. Célok véletlenszerűen vannak elhelyezve 10-40m.-ig. A távolságokat becsülni kell, a távcsövön állítási lehetőség nincs. Az alapvető lőpozíció fekvő (laticell, kekvőszivacs jól jöhet). Tereptárgyhoz támasztani lehet.

 

 

Sziluett (20 lövés) versenyen is előny a távcső de itt a legtávolabbi cél 25 méteren lesz (célok fix 10-15-20 és 25 méteres távolságokon). Lövő póz állva, támasztás nélkül.

 

 

 

Pontlövészet puskával (20 lövés) 10m.-re, szabvány versenylőlapra, álló testhelyzet, támasztás nélkül.

 

 

 

 

Pontlövészet pisztollyal (20 lövés) 10m.-re szabvány versenylőlapra. Álló testhelyzet, támasztás nélkül. Kétkezes fogás engedélyezett.

A Field Target sportról részletes leírás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Field_target#Klasszikus_Field_Target

A találkozó helyszíne: 8175 Balatonfűzfő
GPS kordináták: 47.090396334145, 18.029430652435

Időpontja: 2020. Október 11. (vasárnap) 9h.

Versenyszámok:

Field Target 7,5J VM.
Field Target 7,5J VR.
Hunter Field Target 7,5J VM.
Hunter Field Target 7,5J VR.
Sziluett 7,5J VM.
Sziluett 7,5J VR.
Pontlövészet puska 7,5J VM.
Pontlövészet puska 7,5J VR.
Pontlövészet pisztoly 7,5J VM.
Pontlövészet pisztoly 7,5J VR.

A Weihrauch légpuskával versenyzőket külön is értékeltük illetve indítottunk összevont női, junior és szenior kategóriát is. Junior kategóriában 14 éves korig lehetett indulni és támasztás engedélyezett volt bármelyik lövészszámban. A szenior kategóriában 60év volt az alsó korhatár.
A versenyen egy ember maximum két számban indulhatott.

Díjazás:
Minden kategória első három helyezettje érmet és oklevelet kapott.

Minden nevezés után kapott tombola részt vett egy sorsoláson ahol sok értékes nyeremény mellett a fődíjat, egy Weihrauch HW97K légpuskát sorsoltunk ki.

Programok:

Pályanyitás 8.30-kor. Nevezések leadása és fegyverbelövés 9-10 óráig lehetséges. 10 órától kezdődnek a versenyek három helyszínen (HFT és FT – Sziluett – Pontlövészet).

Regisztráció, nevezési díjak:
Nevezési díj versenyszámonként 3500.- (ha van második szám, az 2000.-) mely tartalmazza a reggelit, ásványvizet, kávét. 

A versenyen született eredményeket itt az ott készült képeket pedig itt tekinthetik meg.

Vasicza Péter (Nimród-Derringer) és Tátrai Márton (Balatonfűzfői Lövész Egylet)          

 

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft