6. Weihrauch Kupa

Immár hatodik alkalommal került megrendezésre a Weihrauch Kupa a német gyártó baráti segítségével. Akárcsak az előző alkalommal, a rendező egyesület a Fekete Sólyom Lövész Sportklub volt, a helyszín pedig a Pátyi lőtér. A díjazás, köszönhetően támogatóinknak igen gazdag volt.  A fődíj egy Weihrauch HW97K légpuska amit kisorsoltunk. Ehhez elég volt ha valaki a saját kategóriájában az első 5-ben végzett. Ezen kívül az angol Sportsmatch, és a cseh JSB Diabolo cég is ajánlott fel díjakat. A díjak összértéke így több mint 200.000 Forint volt. Indítottunk külön összevont női és junior kategóriát és rendeztünk 10m.-es pontlövész versenyt, ami puskával vagy pisztollyal is meglőhető volt.

Alapvető tudnivalók és hasznos információk az egyes versenyszámokról és szabályokról:
          Minimális eszközigény: 1db. légpuska (vagy légpisztoly), lövedék.
          A légpuska energiája legyen 7,5J alatt (4,5mm.-es kalibernél 175m/s)
          Az egyes versenyszámokon belül külön kategóriába kerültek a visszarúgásos és visszarúgásmentes rendszerű légpuskák.
          Irányzék szerint nincs külön kategorizálás, tehát egy távcsővel szerelt fegyver is ugyanabban a mezőnyben indul mint egy nyílt irányzékos.

Field Target (32 lövés) versenyszámban szükséges a távcső. Célok 7-35m.-ig vannak elhelyezve véletlenszerűen. A távcső állítható az egyes lövéseknél. Az alapvető lőpozíció ülő (párna hasznos). Itt tereptárgyat támasztékul használni nem lehet.

 

 

 

Hunter Field Target (32 lövés) versenyszámban szükséges a távcső. Célok véletlenszerűen vannak eéhelyezve 7-35m.-ig. A távolságokat becsülni kell, a távcsövön állítási lehetőség nincs. Az alapvető lőpozíció fekvő (laticell jól jöhet). Tereptárgyhoz támasztani lehet.

 

 

 

Sziluett (20 lövés) versenyen is előny a távcső de itt a legtávolabbi cél 20 méteren lesz (célok fix 8-10-15 és 20 méteres távolságokon). Lövő póz állva, támasztás nélkül.

 

 

 

 

Pontlövészet puskával (20 lövés) 10m.-re, szabvány versenylőlapra, álló testhelyzet, támasztás nélkül. 

 

 

 

 

Pontlövészet pisztollyal (20 lövés) 10m.-re szabvány versenylőlapra. Álló testhelyzet, támasztás nélkül. Kétkezes fogás engedélyezett.   

 

 

 

A Field Target sportról részletes leírás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Field_target#Klasszikus_Field_Target     

A találkozó helyszíne: Pátyi lőtér – 2071 Páty, Torbágyi út (Vastelep mellett) GPS koordináták: 47°29’45.5″N 18°49’31.1″E

Időpontja: 2017. Szeptember 24. (Vasárnap) 9h.

Versenyszámok: 

       Field Target 7,5J VM.
       Hunter Field Target 7,5J VM.
       Hunter Field Target 7,5J VR.
       Sziluett 7,5J VM.
       Sziluett 7,5J VR.
       Pontlövészet puska 7,5J VM.
       Pontlövészet puska 7,5J VR.
       Pontlövészet pisztoly 7,5J VM.
       Pontlövészet pisztoly 7,5J VR.

A Weihrauch légpuskával versenyzőket külön is értékeltük illetve indítotunk összevont női és junior kategóriát is. Junior kategóriában 18 éves korig lehetett indulni.

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje érmet és oklevelet kapott. Minden kategória első 5 helyezettje részt vett egy sorsoláson ahol a fődíjat, egy Weihrauch HW97K légpuskát sorsoltunk ki.
Ezen kívül tombolás sorsolással választhattak a szerencsések az ajándékok közül. A fődíjat Kapás Béla nyerte amihez ezúton is gratulálunk!

Itt találják a verseny eredménylistáját és ide töltöttük fel az ott készült képeket.

Mindenkinek köszönjük a részvételt és jó hangulatot!

             Vasicza Péter                                           Erdélyi Tamás

Nimród – Derringer Fegyverszaküzlet            Fekete Sólyom Lövész Sportklub

“6. Weihrauch Kupa” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Szervusztok!
    egy újabb, remek versenynap múlt el, amit nagyon sokan tiszteltek meg látogatásukkal. Az időjárás is kegyes volt hozzánk. Öröm volt látni, hogy a fiatal korosztály is eljött, fiuk, lányok egyaránt. Köszönet nektek Péter, hogy a bolt üzemeltetésén felül, ilyen jó hangulatú versenyek megrendezésére is tudtok időt szakítani. Köszönjük a tombola ajándékait is 😉
    Köszönet illeti Tamásékat is segítőtársaikkal együtt, hogy ilyen népes versenyzőtábornak biztosítani tudták a verseny lebonyolítását. Azt gondolom többünk nevében is mondhatom, hogy a következő versenyetekre is elmegyünk.
    Üdv, Béla

  2. Sziasztok!

    Nagyon jól éreztük magunkat és köszönjük szépen, hogy ilyen versenyeket rendeztek, csak így tovább.
    Öröm volt látni az egyszerű rugós légfegyvertől a csúcstechnikáig szinte mindent egy helyen.

    Sanyi
    Kecskemét

Szólj hozzá!

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft