A Diana 350 Magnum légpuska

Diana 350 MagnumA Magyarországon kapható, egyik legerősebb légpuska ígéretét rejti magában ez a fegyver. De mint az az írásból kiderül nem csak ez az egy dolog szól mellette. A légfegyvergyártók között az utóbbi 10 évben hihetetlenül felerősödött a teljesítményverseny aminek egyik csúcspéldánya az e cikkben vizsgált 350 Magnum.

A fegyer hossza miatt már első látásra kilóg vetélytársai közül. Persze ehhez a komoly teljesítményhez kell a megfelelő méretű dugattyúház, de itt a csőhosszal sem spóroltak. A puska agyazása szépen megmunkált bükkfából van, szépen ívelt pofadék, gumiagytalp.

Mint egy ilyen múltú gyártól az ember elvárja, a fegyver kivitele gyönyörű, ebben nem nagyon lehet hibát találni. Egyedül a műanyag elsütőbillentyű és biztosító üti meg az ember szemét. Ilyenkor eltűnődöm azon, vajon mi viszi rá a gyártókat (kevés kivételtől eltekintve), hogy az akár 80-100 éves hagyományokkal szakítva lecseréli a fém alkatrészeket. Mivel ezeket a fegyvereket nem az alacsony ára adja el, így nem hiszem, hogy amiatt a 10 eurós költségcsökkentés miatt teszik mindezt amennyivel esetleg beljebb vannak egy-egy ilyen akcióval. Ráadásul az összképet annak ellenére kicsit rontja, hogy a tapasztalat azt mutatja, ezek a változtatások nem befolyásolják a fegyver megbízhatóságát.

Diana 350 MagnumA fegyver az alapmodell mellett kapható fluoreszkáló irányzékkal, illetve irányzék nélküli, csősúllyal szerelt változatban is. Mi a klasszikus zárt célgömbös verziót teszteltük. A hátsó nézőke szép profilú, jól használható, ráadásul a célgömbbetét cserélhető különböző profilú insertre, attól függően, hogy mekkora és milyen jellegű célra lövünk. A sütés hossza állítható, bár itt is azt tapasztaljuk, mint a felsőkategóriás légfegyvereknél általában, hogy a gyári beállítással bátran elkezdhetünk lőni. A biztosító automatikus (felhúzáskor biztosít), és a Diana fegyvereknél megszokottan a dugattyúház végében van elhelyezve ami a célratartás után nagyon könnyen előretolható anélkül, hogy keresgélni kellene a fegyveren.

A távcsősínen 3 furat van melyek egyikébe a távcsőszerelék csapját lehet beereszteni attól függően, hogy milyen távolságban szeretnénk a távcsövet rögzíteni. Erre szükség is van mert a fegyver a gyári teljesítményű rugóval elég komolyan próbára teszi a szereléket és a távcsövet. Fontos! Erre a fegyverre is csak olyan távcsövet szereljünk aminél a gyártó szavatolja, a légfegyveren való biztos működést.

A fegyvert megbontva újabb pici csalódás: A rugóvezető is műanyagból van. Bár végiggondolva, alig van már olyan típus ahol még fémből készül. (talán csak a csehek Slavia-ja, több nem is jut eszembe). Mondjuk más kivetnivalót nem nagyon lehet találni a belső szerkezetben. Jó anyagok, nincs megmunkálási hiba vagy illesztési hiányosság.

Diana 350 MagnumA fegyverünk a Magyarországon engedélyezett 7,5 Joule-os teljesítménnyel bírt, amivel 15 méterre lőttünk, nyílt irányzékkal, letámasztva JSB Exact lövedékkel. Azt hiszem a mellékelt lőlap magáért beszél. Hozzá kell tenni, hogy ezzel a teljesítményű rugóval a fegyver szinte mozdulatlan marad lövésekkor. Ugyanez nem mondható el a gyári teljesítményű fegyvereknél, ahol az az érzése az embernek, hogy a szerkezet „csúcsra van járatva”, és a fegyver súlyához képest talán túlzott az ereje. Mindenképpen egy kis gyakorlat kell ahhoz, hogy 40-50 méteres távolságból hasonló lőképet tudjunk produkálni. De megéri a fáradozást, mert ha idővel megtapasztaljuk fegyverünket, nagyon komoly eredményeket érhetünk el vele.

Műszaki adatok:

 • Teljeshossz.: 1230mm
 • Csőhossz.: 495mm
 • Súly: 8,8kg
 • Kaliber: 4,5 vagy 5,5mm

“A Diana 350 Magnum légpuska” bejegyzéshez 18 hozzászólás

 1. A Diana 350 Magnum kitűnő puska.
  Megvételét azonban, főleg első puskának nem ajánlom.
  Nehézen lőhető puska, sok gyakorlás után jelent igazi sikerélményt használata.
  Aki pl. egy Szláviához szokott, annak számára kihívás lesz a 350-es .

  • Kiválóan látod a dolgot. Attól függetlenül, hogy kiváló légpuska a Diana 350 Magnum, a mi tapasztalatunk is az, hogy kell a rutin ahhoz, hogy az ember nagyon pontosan tudjon lőni vele. Ennek a fő oka, hogy nagyon hosszú a dugattyú útja, amit az elsütéskor megtesz és ha az ember egy picit is bemozdítja sütéskor a fegyvert, ezt a mozgást a fegyver felnagyítja. Főleg nagy távolságon mutatkozik ez meg jól érzékelhetően. Szóval ehhez a puskához fokozottan biztos kéz kell és sok gyakorlás, de utána…

 2. heló szeretném ha segítenél nekem nagyon gondolkodom 2 puska között az egyik az lenne már vagy egy dianám egy 35-ös a másik az a gamo 1250 hunter mind a kettő ugyan abba az árban van de nem nagyon tudok köztük dönteni kérlek segíts nekem melyiket ajánlod segítséged előre is köszönöm!

  • A gyári teljesítménye a Gamo-nak nagyobb de a minőség miatt én inkább a Diana mellett voksolnék. Bár igazából mindkét gyártó spórol az utóbbi időben és próbálja minél költséghatékonyabban legyártani a fegyvereit, ez a folyamat a Diana-nál lassabb.

  • Válasz erre:
   „heló szeretném ha segítenél nekem nagyon gondolkodom 2 puska között az egyik az lenne már vagy egy dianám egy 35-ös a másik az a gamo 1250 hunter mind a kettő ugyan abba az árban van de nem nagyon tudok köztük dönteni kérlek segíts nekem melyiket ajánlod segítséged előre is köszönöm!”

 3. Nemrég próbáltam ki egy Diana 460- ast! Első probléma: nem lehetett
  felhúzni, nem akadt ki! Megjavították. Ezt követően fel lehetett húzni, de időnként 5-ből 1-szer csak nem. Nagy kínlódás volt! A lövés hangja
  változik! Háromból egyszer más az elsülési hangja! Mindezek a problémáknak mik az okai? Az ereje szintén változó! A puska használt állapotú, de gondozott, esztétikus!

 4. A Gamo Hunter 1250 és a Diana 350 Magnum ereje nem egyenlő? Én ahogy utána olvastam, mindkét puska gyárilag 380m/s-ot és 1250fps-t tud.
  Ez akkor hamis állítás lenne?
  Kérlek segíts megválaszolni ezt a kérdést.

  • Válasz erre:
   „Bocs Sándor Rózsa én is megköszönném, ha megtudhatnám, hogy hol, melyik városban lehet olyan légpuskát vásárolni amit Neked sikerült. Azért érdekel mert én is csak jót hallottam róla.”

   SZIA.
   ÉN VAGYOK A ROZSA SÁNDOR IRTÁL NEKEM HOGY HONAN VAN A LÉGPUKA A DIANNA 350 magnum :ide irjál :nosleraccubond180gr@citromail.hu
   TUDOK SEGIRTENNI!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Édesapámat közelgő szülinapja alkalmából egy légpuskával szeretnénk meglepni. /27 évig vadászott, eü. problémái miatt abbahagyta, s most szíve vágya egy légpuska./
  Nő lévén nehéz eligazodnom a „fegyverek világában”, ezért kérném a segítségüket. 3 vadászboltban voltam eddig, 2-ben azt mondták, hogy a GAMO fegyvert ajánlják – 44.000 Ft, 1-ben a SLAVIA-t javasolták 57.000Ft. A piacon egy MAGNUM-ot tokkal, vonóval távcsővel 12.000 Ft-ért adtak volna. Melyiket válasszam??? A légpuska tartásához kell valamilyen engedély? Eredetét igazoló papír, vagy bármi más?
  Minden segítséget köszönök!

Szólj hozzá!

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft