Pár gondolat a revolverekről – a HW37 gázrevolrer

Bár a hazai piacon az engedély nélküli kategóriában jóval népszerűbbek az öntöltő vagy azokat imitáló pisztolyok most mégis egy revolverről lesz szó. Fennti megállapítást saját tapasztalataim mondatják velem és leginkább annak tudom be, hogy a nálunk vetített akcióilmek méltán népszerű hősei zömével pisztollyal váltják meg a világot a gonosztól. Pedig a revolverező rendszernek sok előnye van.

Nézzünk néhányat a teljesség igénye nélkül:

  • lőszerérzéketlen (nem akad el egy estleges gyengébb vagy hibás lőszer esetén)
  • roppant egyszerű tártovábbítás
  • használat után a hüvelyek a tárban maradnak (egyrészt nem szemetel össze-vissza az utcán  másrészt „nyomtalanul” működik)
  • nem kell kitárazni békeidőben (itt nincs tárrugó ami elgyengülhet)

Az alább szereplő gáz-riasztó revolver a 2004-es fegyvertörvény megjelenése óta az „egyik  legtöbbet eladott fegyver” titulust érdemelte ki nálunk. Remélem az alábbi írásból kiderül, hogy miért.

A Weihrauch cég fegyverei közül kettővel már találkozhattak itt, a hírleveleim között. Az ott leírt minőségi garanciák a cég minden fegyverére vonatkoznak. Nehéz „csipkelődő, kritikus írást összehozni a fegyereikről. De hát nem is ez a cél.

A HW37-es a Weihrauch cég jelenleg kapható gázfegyverei közül a legkedvezőbb árkategóriába tartozik. Ennek ellenére a fegyver ugyanolyan alapossággal van összerakva mint a drágább modellek. Kézbe véve a fegyvert sehol nem találunk, illesztési hiányosságokat vagy sorjás éleket. Talán az egyetlen szembetűnő probléma a kicsi markolat. Egy darabig keresi az ember az ideális fogást, azután a kisujj markolat alá csúsztatásával meg is találja. Ugyanez a probléma nincs a sátorvasnál. Íves, nyújtott alakja miatt gyorsan megtalálja az ember az elsütőbillentyűt (nem hátrány „szorított” helyzetben, amikor minden pillanat számít).

Még egy utolsó megjegyzés ami az esztétikum témához tartozik és tudom, hogy az emberek az elsők között nézik ezt meg – a csőben elhelyezett gát, bár viszonylag közel van a csőszájhoz, de szépen le van barnítva a cső színére, így abszolút nem feltűnő.

A fegyvert működtetve szembetűnő a  dobrögzítő pontos érkezése „időben és térben” egyaránt. Bármelyik komolyabb „éles fegyvert” gyártó cég rábólintana. Nem karcolja meg a dob oldalát és tökéletesen rögzíti a tárat. A tár ötlövetű  acéldob, szintén  acél hüvelykivetővel. Ha már itt tartunk, a fegyveren az összes fontos alkatrész acélból készült. Így a már említett táron és hüvelykivetőn kívül a az  ütőszeg, a kakas és az elsütőbillentyű is.

Mindent összevetve azt gondolom, hogy ez az a fegyver pont azt tudja amire való: tartósan megbízható! Egy gázpisztolynál ennél több nem is kell.

“Pár gondolat a revolverekről – a HW37 gázrevolrer” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft