Weihrauch Kupa 2023

Idén, immár 11. alkalommal kerül megrendezésre a Weihrauch Kupa a német gyártó baráti segítségével. Idén a KFC légfegyveres lövészklub mogyoródi lőterén rendezzük meg az eseményt.
A díjazás, köszönhetően támogatóinknak igen gazdag lesz. A nyereménytárgyakat (a fődíj egy Weihrauch HW97K Black Line légpuska) az összes nevező között sorsoljuk ki, hogy mindenkinek legyen esélye a nyerésre. A Weihrauch cégen kívül az angol Sportsmatch cég távcsőszerelékeket illetve a cseh JSB cég premium minőségű diabolo lövedékeket ajánlott fel díjnak. A díjak összértéke így több mint 500.000 Forint. A versenyen való induláshoz előnevezés szükséges!

A fődíjat, egy Weihrauch HW97K Black Line légpuskát Somogyi Zoltán nyerte. Gratulálunk neki és mindenkinek köszönjük a részvételt!

Itt található a versenyen elért eredmények listája

… itt pedig az ott készült fotók

Teljes cikk

Hogyan készülnek a JSB lövedékek?

 

 

A légfegyveresek alapjában véve kiváncsiak a legapróbb technikai részletekre, főleg ha a lövedékeikről van szó. Ma megnézzük, hogy a tereplövészek körében lassan egyeduralkodóva váló JSB cseh gyártó, hogyan készíti ólomlövedékeit. Ez az írás a JSB által kiadott információk és fotók alapján készült el.

 

A cikk részei:

  • ólommal kezdődik
  • az ólomból henger lesz
  • hengerből gömb
  • tisztítás és kenés
  • sajtolás
  • melegen a présről
  • a gyártás kezdete
  • csomagolás és szállítás

Teljes cikk

Weihrauch Kupa 2020

Idén, immár 9. alkalommal került megrendezésre a Weihrauch Kupa a német gyártó baráti segítségével. Idén ismét a Balatonfűzfői Lövész Egylettel közösen rendeztük meg az eseményt, a helyszín pedig, ahogy tavalyi évben is, Balatonfűzfő volt.
A díjazás, köszönhetően támogatóinknak igen gazdag volt. A fődíj egy Weihrauch HW97K légpuska amit (hogy több embernek legyen esélye a nyerésre) kisorsoltunk. Ezen kívül az angol Sportsmatch, és a cseh JSB Diabolo cég is ajánlott fel díjakat. A díjak összértéke így közel 350.000 Forint.
Ezen kívül idén is kialakítottunk egy úgynevezett „Lövész játszóteret” ahol versenyen kívül, szabadon lehetett tesztelni fegyvert, tudást különböző célokon.

Alapvető tudnivalók és hasznos információk az egyes versenyszámokról és szabályokról.

Minimális eszközigény: 1db. légpuska (vagy légpisztoly), lövedék.
A légpuska energiája legyen 7,5J alatt (4,5mm.-es kalibernél 175m/s)
Az egyes versenyszámokon belül külön kategóriába kerülnek a visszarúgásos és visszarúgásmentes rendszerű légpuskák. Irányzék jellege szerint nincs külön kategorizálás.

Teljes cikk

Weihrauch Kupa 2018

Idén, immár hetedszer került megrendezésre a Weihrauch Kupa a német gyártó baráti segítségével. Idén a Móri Sasszem Sportlövész Egyesülettel közösen rendeztük meg az eseményt, a helyszín pedig a Móri Lőtér volt.

A díjazás, köszönhetően támogatóinknak igen gazdag volt. A fődíj egy Weihrauch HW97K légpuska volt amit (hogy több embernek legyen esélye a nyerésre) kisorsoltunk. Ehhez elég volt ha valaki a saját kategóriájában az első 5-ben végzett. Ezen kívül az angol Sportsmatch, és a cseh JSB Diabolo cég is ajánlott fel díjakat. A díjak összértéke így több mint 200.000 Forint volt.

Teljes cikk

A Weihrauch HW75 légpisztoly

Ez az a sportpisztoly mely működési rendszerében a HW40-essel, viszont formailag a HW45-ös modellel mutat komoly hasonlóságot mégis külön kategóriát képvisel.
A HW75-ös jó ideje a Weihrauch cég csúcspisztolyának számít. Ehhez mondjuk az is hozzátartozik, hogy a termék kínálatuk eme szegmensében nincs nagy verseny. A gyár mindig is inkább fókuszált a légpuska választékuk erősítésére. Emellett a nagy „PCP bumm” korszaknak dacolva nem rukkoltak ki az elmúlt pár évben sűrített levegős pisztollyal amivel prolongálták a HW75-ös vezető pozícióját a választékukban.

Teljes cikk

Weihrauch Kupa 2015

Idén, immár negyedszer került megrendezésre a Weihrauch Kupa a német gyártó baráti segítségével. Akárcsak előző évben a rendező egyesület a KFC FT SE volt, a helyszín pedig a Mogyoródi Lőtér.
A díjazás, köszönhetően támogatóinknak igen gazdag volt. A fődíj egy Weihrauch HW97K légpuska amit (hogy több embernek legyen esélye a nyerésre) kisorsoltunk. Ehhez elég ha valaki a saját kategóriájában az első 5-ben végzett. Ezen kívül az angol Sportsmatch, a cseh JSB Diabolo és a magyar Chemoteam (Break Free) cég is ajánlott fel díjakat. A díjak összértéke így több mint 200.000 Forint volt.
Persze a legfontosabb, hogy reményeink szerint mindenki jól érezte magát! Többek között ezért is indítottunk külön összevont női és junior kategóriát és rendeztünk 10m.-es pontlövész versenyt.
Légfegyveres Börze is volt ahol bárkinek lehetősége volt, hogy eladhassa vagy elcserélhesse számára már szükségtelen „légfegyveres dolgait”.

Teljes cikk

Weihrauch Kupa 2014

2014 Augusztus 16.-án idén, immár harmadszor került megrendezésre a Weihrauch Kupa a német gyártó baráti segítségével. A rendező egyesület a KFC FT SE, a helyszín pedig a Mogyoródi Lőtér volt
A fődíj egy Weihrauch HW97K légpuska volt amit (hogy több embernek legyen esélye a nyerésre) kisorsoltunk. Ehhez elég volt ha valaki a saját kategóriájában az első 5-ben végzett. Ezen kívül az angol Sportsmatch, és a cseh JSB Diabolo cég is ajánlott fel díjakat. A díjak összértéke így 200.000 Forint volt.

Teljes cikk

Weihrauch Kupa 2013

Előzetes terveink szerint a Weihrauch Kupát minden évben más-más helyszínen tartanánk meg, hogy minél több embernek legyen lehetősége kipróbálni ezt a hihetetlenül szórakoztató sportot. Olyanoknak is akik még nem próbálták ki lő tudásukat versenyen illetve nem szívesen utaznának sokat egy olyan program kedvéért amiről egyelőre keveset tudnak. Így a tavaly első ízben, Pátyon megrendezett Weihrauch Kupa idén Győr-Moson-Sopron megyébe látogatott. Egész pontosan a Zsirai lőtérre.

Teljes cikk

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft