Tereplövész Baráti Kör

Tereplövész Baráti KörAktuális hírlevelünkben egy olyan kezdeményezésről szeretnék írni amelyben bár érintett vagyok, ennek ellenére a levél közzététele mégsem tekinthető a klasszikus értelemben véve propaganda húzásnak. Ez pedig amiatt lehetséges mivel a címben szereplő „Baráti Kör” kifejezést itt tessék tényleg szó szerint venni.


 
Tereplövész Baráti KörA történet közvetlen előélete az én részemről talán az, hogy jó pár éve igyekszem olyan légfegyveres lövésznapokat, programokat szervezni amelyeken az amatőr lövészek is lehetőséget kaphatnak arra, hogy jó hangulatú találkozókon összemérjék tudásukat másokéval, eszmét és tapasztalatot cserélhessenek. Itt rögtön felhívnám a figyelmet arra, hogy a versenyeken elért eredményekből tisztán kiderül, hogy az amatőr kifejezés semmilyen formában nincs összefüggésben az eredményességgel. Szerencsére az országban sokan vagyunk akik hasonlóképpen gondolkodnak a lövészsportról és nagy hangsúlyt fektetnek a jó értelemben vett „tömegsport” támogatására is.

Nos, 2010 Decemberében keresett meg Kriston András és Sipka Péter lövésztársam azzal, hogy szeretne egy olyan, tisztán baráti alapon szerveződő társaságot létrehozni amelynek a gerincét a légfegyveres lövészet szeretete adja. Nincs klubtagság, tagdíj, illetve költségvetés. Pusztán az alapvető etikai és „együttélési” szabályokat betartva áldozni közös szenvedélyünknek. 

Tereplövész Baráti KörMinden általuk elmondott ötlet teljes mértékben összevágott az én elképzeléseimmel és ugye „egységben az erő”, így igent mondtam. Sok-sok terv van már a tarsolyban. Többek között együtt utazások szervezése a versenyekre. Lőtér (lőterek) felkutatása az országban ahol a tagok jó feltételek mellett és kedvezményes áron gyakorolhatnak illetve találkozók, versenyek szervezése regionális és országos szinten is. Ehhez természetesen az is szükséges és nagyon fontos, hogy a tagok ötleteikkel, tevékenységükkel segítsék a Baráti Kör munkáját. Hisz többek között erről is szól ez a történet, hogy egy kicsit az „együtt egymásért” hangulat uralkodjon újra. A Baráti Kör-ről, tagságáról, terveiről a következő weboldalon kaphatnak több információt. www.tereplovesz.hu

Vasicza Péter

 

Szólj hozzá!

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft