Weihrauch Kupa 2016

Immár ötödször került megrendezésre a Weihrauch Kupa a német gyártó baráti segítségével. Idén rekord számú versenyző tisztelte meg a rendezvényt ami külön öröm nekünk. Akárcsak az első alkalommal, a rendező egyesület a Fekete Sólyom Lövész Sportklub volt, a helyszín pedig a Pátyi lőtér. A díjazás, köszönhetően támogatóinknak igen gazdag volt. A fődíj egy Weihrauch HW97K légpuska volt amit kisorsoltunk. Ehhez elég volt ha valaki a saját kategóriájában az első 5-ben végzett. Ezen kívül az angol Sportsmatch, és a cseh JSB Diabolo cég is ajánlott fel díjakat. A díjak összértéke így 200.000 Forint volt. Indítottunk külön összevont női és junior kategóriát és rendeztünk 10m.-es pontlövész versenyt, ami puskával vagy pisztollyal is meglőhető volt.

Alapvető tudnivalók és hasznos információk az egyes versenyszámokról és szabályokról:
          Minimális eszközigény: 1db. légpuska (vagy légpisztoly), lövedék.
          A légpuska energiája legyen 7,5J alatt (4,5mm.-es kalibernél 175m/s) ha engedély nélkül szeretne versenyezni
          Az egyes versenyszámokon belül külön kategóriába kerültek a visszarúgásos és visszarúgásmentes rendszerű légpuskák.
          Irányzék szerint nem volt külön kategorizálás, tehát egy távcsővel szerelt fegyver is ugyanabban a mezőnyben indult mint egy nyílt irányzékos.

Field Target (40 lövés) versenyszámban szükséges a távcső. Célok 7-40m.-ig vannak elhelyezve véletlenszerűen. A távcső állítható az egyes lövéseknél. Az alapvető lőpozíció ülő (párna hasznos). Itt tereptárgyat támasztékul használni nem lehet.  

Hunter Field Target (40 lövés) versenyszámban szükséges a távcső. Célok véletlenszerűen vannak eéhelyezve 7-40m.-ig. A távolságokat becsülni kell, a távcsövön állítási lehetőség nincs. Az alapvető lőpozíció fekvő (laticell jól jöhet). Tereptárgyhoz támasztani lehet.  

Sziluett (20 lövés) versenyen is előny a távcső de itt a legtávolabbi cél 20 méteren lesz (célok fix 8-10-15 és 20 méteres távolságokon). Lövő póz állva, támasztás nélkül.  

  Pontlövészet puskával (20 lövés) 10m.-re, szabvány versenylőlapra, álló testhelyzet, támasztás nélkül.  

Pontlövészet pisztollyal (20 lövés) 10m.-re szabvány versenylőlapra. Álló testhelyzet, támasztás nélkül. Kétkezes fogás engedélyezett.    

A Field Target sportról részletes leírás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Field_target#Klasszikus_Field_Target     A találkozó helyszíne: Pátyi lőtér – 2071 Páty, Torbágyi út (Vastelep mellett) GPS koordináták: 47°29’45.5″N 18°49’31.1″E

Időpontja: 2016. Szeptember 25. (Vasárnap) 9h.

Versenyszámok: 

       Field Target 7,5J VM.
       Field 
Target 16J VM.
       Hunter Field Target 7,5J VM.
       Hunter Field Target 7,5J VR.
       Hunter Field Target 16J VM.
       Sziluett 7,5J VM.
       Sziluett 7,5J VR.
       Pontlövészet puska 7,5J VM.
       Pontlövészet puska 7,5J VR.
       Pontlövészet pisztoly 7,5J VM.
       Pontlövészet pisztoly 7,5J VR.

A Weihrauch légpuskával versenyzőket külön is értékeltük illetve indítottunk összevont női és junior kategóriát is. Junior kategóriában 18 éves korig lehetett indulni

Díjazás: Minden nevező emléklapot, minden kategória első három helyezettje érmet és oklevelet kapott. Minden kategória első 5 helyezettje részt vett egy sorsoláson ahol a fődíjat, egy Weihrauch HW97K légpuskát sorsoltunk ki. A fődíjat idén Keller Máté  nyerte. Gratulálunk neki!
Ezen kívül tombolás sorsolással választhattak a szerencsések az ajándékok közül.

Az alábbi linken érhetőek el a verseny eredményei. itt pedig az eseményen készült fotók.

Mindenkinek köszönjük a részvételt!

 

Vasicza Péter                                                                  Erdélyi Tamás
Nimród – Derringer Fegyverszaküzlet                         Fekete Sólyom Lövész Sportklub

“Weihrauch Kupa 2016” bejegyzéshez 4 hozzászólás

Szólj hozzá!

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft