Crosman Benjamin Trail NP Mark II légpisztoly

Ha működésük alapján vizsgáljuk a piacot, az acél spirál rugós légfegyvereknek, melyek tizennéhány éve még egyértelműen uralták a piacot, egyre röbb konkurense akad. Az eladási mutatók alapján a Co2, PCA, PCP rendszerű légpuskák és pisztolyok térnyerése egyre szembetűnőbb. Költői a kérdés, de lehet, hogy a gázrugós rendszer lenne a hosszútávú megmentője a klasszikus légfegyvereknek?

Mindenesetre a néhány éve a Crosman cégnél elsőként megjelent megoldás elképesztő sebességgel terjed a gyártók között és a mai napra alig akad olyan komolyabb vállalkozás amelyiknek a palettáján ne találnánk ilyen típusú fegyvert, akár új modellként vagy a régi rugós fegyverhez készített gázrugós szettel kiegészítve. Ami miatt izgalmas a cikkben szereplő fegyver, mert bár puska akad gazdagon, ilyen módon működő pisztolyt alig – alig találunk.

Teljes cikk

Crosman Remington 1875 légpisztoly

Mindent összevetve szerencsésnek érezhetjük magunkat. Hogy miért? jó néhány évvel ezelőtt, nem gondoltam volna, hogy valaha is a kezemben tarthatok, a mai napig áhitattal nézett western filmekben használt gyönyörű fegyverek replikáit.  Erre most tessék, szép számban válogathatunk belőlük, csak a pénztárcánk szabhat határt. Rendkívül örültem, hogy a Peacemaker légrevolverek után, egy újabb legendás hatlövetű szelídült meg és került elérhető közelségbe. Ez nem más, mint a Remington 1875 Outlaw CO2 4,5 mm BB/Pellet légrevolver. Nem is sokat halogattam a döntést, hogy gyűjteményemet bővítsem egy ilyen csinos darabbal.

Teljes cikk

Luger P08 légpisztoly – megszelídült formában éled újjá a legenda –

 

A Luger P 08 legendás pisztolyának, már a légfegyver replikája is elérhető, az Umarex és természetesen a magyarországi viszonteladók, mint a Nimród-Derringer fegyverszaküzlet jóvoltából. A pisztoly másolatnak két változata kapható. Ebben a cikkünkben az egyszerűbb, a „blowback” rendszerrel nem rendelkező fegyvert ismerhetjük meg közelebbről illetve egy kis történelmi visszatekintéssel és videóanyaggal is kiegészítettük cikkünket.

Teljes cikk

Crosman SR357 – „Mint az igazi”

Mint a világ hobby fegyver gyártásában résztvevő cégek nagy része, az elmúlt évtizedekben a Crosman cég is egyre inkább a költséghatékonyság jegyében készítette fegyvereit. Míg a 70-es 80-as években még jó pár, szinte teljesen fém építésű pisztolyuk volt gyártásban addig mostanra ezek szinte teljesen eltűntek a katalógusaikból és mára egy „munkában edzett” asztalos is egy kezén megszámolhatja ezeket.

Azután a 2012-es évben végre áttörés történt és feltűntek új pisztoly modellek melyeknek tervezésekor láthatóan cél volt, hogy a 10-es éveiket taposó amerikai gyerkőcök mellett azokat a vevőket is megtalálják akiknek fontos, hogy egy légpisztoly másolat a méretek mellett súlyban is hiteles legyen.
Ilyen a C41 (Walther P38), 1911 GI (Colt 1911), C-TT (Tokarev) illetve az SR357 is.

Teljes cikk

Marlin Cowboy

Hogy az első élményemet a Winchester légpuskákkal fel tudjam eleveníteni elég sokat kell visszamennem az időben.
1977-et írtunk és testvéremmel mi is mint sok más kortársam éppen nagyon indiánok illetve cowboyok voltunk. Pontosabban  mivel én voltam a kisebb, így mindig bátyám volt az indián én meg legtöbbször a kevésbé népszerű "sápadtarcú" szerepét játszhattam el, viszonylag kis átéléssel. Ezidő tájt történt, hogy édesapám, látva a kitartó érdeklődésünket a téma iránt egy külföldi munkaútjáról egy-egy rojtos, műbőr indián mellénnyel és egy rendes,  fatusos Winchester légpuskával tért haza. Nem kell mondanom milyen hatással volt ez akkor ránk… A mellények le sem kerültek rólunk és a légpuska is nagy becsben volt tartva… 3hétig.

Teljes cikk

Crosman 2100 légpuska

A Crosman cég 1983-ban mutatta be a 2100 Pumpmaster-t a fegyverpiacon mely nem is az első pumpás PCA rendszerű légpuska volt a cégnél mivel a 760-as modellt már ennél korábban gyártásba helyezték. Teljesítményben viszont simán verte az elődöt. Érdekes, hogy az azóta igencsak megszaporodott légfegyvergyártók egyike sem élt a lehetőséggel (vagy csak én nem tudok róla), hogy ilyen rendszerű, szabályozható teljesítményű PCA puskát készítsen. Bocsánat, a szintén amerikai Daisy gyárnak van a palettáján pumpás sorozata. Pedig működésének alapja roppant ötletes. A puska előagyával üzemeltetett pumpával változtathatjuk a légkamrában összepréselt levegő nyomását, ezzel együtt fegyverünk erejét.

Teljes cikk

Crosman C41 (Walther P38 kópia)

A Crosman cég az elmúlt években egyre-másra dobta piacra a hobby lövészetre szánt „C” jelzésű félautomata, acélgolyós pisztolyait. Ezek tartalmilag szinte teljesen megegyeznek. Fő jellemzőik azonosak: műanyag burkolat, acél gömblövedék, viszonylag nagy tárkapacitás… vagy van kivétel?!

A C41-es mindenképpen kakukktojásnak számít ebben a szériában és akkor, hogy stílszerű maradjak „le is lövöm a poént”: egy klasszikus pisztoly teljesen fémből készült másolata ez a darab. A ihletet adó fegyver pedig nem más mint a 2. Világháború elejétől a Wermacht-ban rendszeresített méltán népszerű hadipisztoly, a Walther P38.

Teljes cikk

Az új amerikai méreg – Crosman Nitro Venom

Az új amerikai méreg - Crosman Nitro VenomA Crosman a 2011-es évben kettő új csőtörős légpuskával jelentkezett, melyek most végre Magyarországon is kaphatóak a Nimród Derringer fegyverszaküzletben. Az egyik újdonság a Crosman Optimus, mely az idén megszűnő Questet taszitotta le a gyártósorról.
A másik fegyver természetesen a cimben szereplő Nitro Venom, ami nagy várakozást keltve jött ki a piacra. Ez nagyrészben köszönhető légrugós rendszerének, és meglepően erős gyári teljesitményének.

Teljes cikk

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft