Crosman 357 revolver

Crosman 357Ránézésre egy szép külsővel rendelkező, tekintélyes méretű 6"-os revolver. Kézbe véve a pisztolynak kellemes súlya és komoly fegyver érzete van. Markolata viszonylag kényelmes, de itt inkább a közepes – nagy kezűekre gondoltak. A műanyag durvított felületű markolathélyak mozognak, ami sajnos a konstrukcióból adódik, így nem lehet rajta segíteni.

 • Fegyver hossza: 289 mm
 • Cső hossza: 152 mm
 • Kaliber: 4,5 mm
 • Teljesítménye 132 m/s, azaz 6 J
 • Fegyver súlya: 910 g
 • Új ára: 19.900Ft
 • Lövet: 10 lövetű műanyag forgótáras, diaboló lövedékkel
 • Sütése: SA/DA

A fegyver tokja fém. Mágnessel nézve az iker elsütőbillentyű, a kakas, a co2 patron támasztócsavar, szelepház, a csőrögzítő, és a csőbetét nem spiáter. Ez megnyugtató, pláne a fegyver árát nézve. Ami miatt sokan műanyag vacaknak vélik ezt a pisztolyt, az amiatt van, hogy az előrebillenthető cső, és tár műanyagból van, és tévesen feltételezik hogy az egész pisztoly abból van. A huzagolt acél fegyvercső valójában ebben a műanyag tokrészben található. Hossza 151 mm, vastagsága 8 mm. A csövet szerszám nélkül egy mozdulattal ki lehet venni. A fegyveren nyílt irányzék van, sajnos ez nem fénygyűjtős viszont oldalirányban és magasságban is állítható. Méretük azonban kiváló, azaz az első irányzék a hátsó irányzék nyílásába nyújtott kézzel szemlélve, passzentosan belefér. Ezzel pontosan lehet célozni! A hátsó irányzék két irányban állítható kisméretű csavarhúzóval.

A cső felett műanyag távcsősín imitáció van 10,5 mm-es, viszont olyan jól sikerült, hogy az elég hegyes távcsőszereléket fel lehet rá szerelni. Ez azt jelenti, hogy egy kisméretű pisztolytávcsövet, vagy egy red-dotot fel tudunk rá bűvölni. Ez a légpisztoly 1 db 12 g-os CO2 patronnal működik, és cirka 50 db lövedék lőhető ki egy töltettel. Felirattól függetlenül az idehaza kapható CO2 patronokat a Liss hazai gyár készíti.

Crosman 357A patron a markolatban van. A markolat alján van egy bemélyedés körömnek, ennek segítségével könnyen lepattinthatóak. A markolathélyakat műanyag karmocskák rögzítik, emiatt tud mozogni, és emiatt kell rá nagyon vigyázni. Ha a markolathélyakat leszedtük, a patrontámasztó csavart óvatosan kilazítjuk, és hagyjuk, hogy a még bent lévő sűrített gáz eltávozzon.
Ekkor a kiürült patron kiemelhető. Vigyázat esetenként odafagyhat az ujjunk! A patron szájához illeszkedő tömítőgyűrűt picit befújjuk szilikonnal, és behelyezzük a teli patront. A patron alján lévő csavart becsavarva, a patront kilyukasztjuk. Ekkor nem szabad hallani, érezni gázszivárgást.

Következő lépés a tár betöltése, cseréje. Ez a műanyag tár 10 db diabolot tud magába fogadni. Én kipróbáltam lapos, hegyes, gömbfejű lövedékekkel, mindegyiket kultúráltan lehet betölteni. Kapható hozzá gyorstöltő, de ezt kézzel is gyorsan meg tudjuk tenni. Balkézzel a mutató és hüvelykujjunkkal körbefogjuk a tárat úgy, hogy az ujjunk egy peremet képezzen. ebbe beleszórunk 10-15 diabolot, és picit megrázzuk. Jellemzően 7-8 azonnal megtalálja a helyét, a többit meg besegítjük, majd benyomkodjuk a helyükre.

Crosman 357Célszerű viszont venni hozzá még 4 póttárat. Így be tudunk tárazni 50 lövedéket, ami egy patronnal kilőhető. Patroncsere mellett nem gond, ha újra fel kell tölteni az 5 tárat.A fegyver tokján fellül található az acél csőrögzítő retesz. Ezt megnyomva a csövet előre billentjük, és a tárat kényelmesen kicserélhetjük. A tár méretéből adódóan könnyen lehet kezelni, mivel kézreáll, azaz nem olyan aprócska mint pár más típusnál tapasztaltam. A csövet – tárat visszazárva meglepődve tapasztaljuk, hogy a tár mindkét irányban könnyen elfordítható. Sajnos a dobrekesztő csak felhúzott kakasnál működik, ergo ha nem figyelünk, véletlenül elfordíthatjuk a tárat esetleg a már üresen tátongó lövedékhelyekhez, és üresen puffogunk. Ez az a bocsánatos bűne a fegyvernek, ami miatt leginkább ingattam a fejemet.

Crosman 357Lőni vele kétféleképpen lehet. Egyik a DA (Double-Action) azaz revolverező üzemmód, ahol csak az elsütőbillentyűt húzogatjuk vadul.Ezzel nagy tűzgyorsaság érhető el. A még félholt állapotban feldőlő pille palackba reptében még bele lehet lőni két további diabolot. Természetesen itt ne akarjunk lyukba lyukat lőni. Ez kertvégi örömlövészetre jó üzemmód. Másik lehetőség az SA (Single-Action), ahol először a kakast hátrahúzzuk. Ezzel a mozdulattal fordítjuk a tárat, és feszítjük meg az ütőművet. Mivel a fegyver SA/DA, ezért az elsütőbillentyű egészen hátra mozdul cirka 2 cm-t.

Crosman 357Ekkor célra tartunk, és meghúzzuk az elsütőbillentyűt kb. 1 mm-t, ahol is érintkezik az iker elsütőbillentyűvel. Itt sokkal nehezebb tovább húzni, azaz ezzel a zseniális megoldással előhúzásos rendszerű az elsütőszerkezet, és mindez 20 eFt alatt! Ekkor kell kifújni a levegőt célra korrigálni a fegyvert, és 1 mm-t tovább húzni az elsütőbillentyűt. A fegyver elsül. Mondjuk ettől még nem lesz lyukba lyukat lövő fegyver, mivel a kézzel kiszedhető csőnek, és a műanyag tárnak, tokrésznek köszönhetően a dobhézag mérete lövésenként változhat, ezáltal a lövedék sebessége is ingadozik. A mocorgó csövön lehet egy kis ragasztóval segíteni, de ez valószínűleg a garanciát károsan befolyásolja.

A fegyveren van még manuális biztosítás, mely a kakas elött helyezkedik el, és bebiztosítva egy kis műanyag bakot tól a kakas útjába. Ennek a pofonegyszerű megoldásnak van szintén egy előnye. Mind SA, mind DA üzemmódban lehet vele szárazon csattogtatni úgy, hogy a fegyverben nem teszünk kárt, nem fogyasztjuk a CO2 gázt, és nem adunk le lövést.

Ezt versenyfegyvereknél a célratartás és sütés gyakorlására szokták használni, hobbifegyvereknél meg az esti krimi távkapcsoló helyettesítéseként…Összességében örülök, hogy Péter a kezembe nyomta ezt a fegyvert tesztelni, mivel útálom a plinker fegyvereket, és ezt is automatikusan ebbe a kategóriába soroltam. Tévedtem! Ebben az árkategóriában egy meglepően sokoldalú és hobbicélra alkalmas, egész pontos pisztolyt próbálhattam ki.

2014-től a fegyvernek változatlan technikai megoldásokkal más csőkiképzéssel, C357 Vigliante néven folytatódott a gyártása.

Előnye:

 • Nagyon kedvező ár
 • 10-es forgótár
 • SA-ban viszonylag pontos lövésleadás köszönhetően az előhúzásszerű elsütőszerkezetnek
 • DA-ban nagy tűzgyorsaság
 • Jó, és állítható nyíltirányzék kialakítás
 • fém tok, és elsütőszerkezet

Hátránya:

 • dobrekesztő alaphelyzetben nem működik
 • műanyag csőrögzítés
 • kis kezűeknek kényelmetlen fogás
 • elmozduló markolathéjak

“Crosman 357 revolver” bejegyzéshez 18 hozzászólás

 1. Sziasztok ! én is rendelkezem egy ilyen pisztojjal és tényleg minden téren tökéletes, de megérdemelne az ö nagyságához, nevéhez és tulajdonságaihoz, egy méltóbb teljesítményt, pl. erőőséget,ezt gondolom más is így gondol! Tudom hogy törvényileg ,jogilag, és sok más okból ez nem lehetséges Magyarországon „. És sajnos ez is az emberi Gyarlóságot igyekszik jelképezni ,Üdv.

 2. Nekem is van egy ilyen fegyverem és egyetértek az elöző hozzászólóval.
  Meg aszt hozzátenném,hogy a Nimrod Deringer vadászboltból Erdélyiek is vásárolnak eszt meg aszt és ott másak a törvények a teljesitménnyel kapcsolatban.
  Én eszt a revolvert mindenkinek ajánlani tudom.

  • A weboldalon több helyről is tud nekünk üzenetet küldeni (termékektől, kapcsolat oldalról). Egyébként jelenleg van készleten a fegyver.

   Üdv.

   Válasz erre:
   „Szeretnék vásárolni egy ilyen fegyvert ennél a cégnél, de nem tudom hogy van-e raktáron. Ha valaki egy e-mail címet tudna adni, azt megköszönném.”

 3. Üdvözlet!

  Érdeklődnék, hogy a Crosman 357 pisztolyhoz lehet-e vásárolni 11mm-es szereléket amire akár egy Red Dot-ot, vagy távcsövet fel lehetne szerelni. A műanyag csőburkolaton van ugyan egy 10.5mm-es lehetőség, de sajnos ez a „távcső sín” mozog, nem lehet belőni a fegyvert normálisan. Láttam képeken olyan megoldást amit a csőre fel lehetne szerelni, csak nem tudom hol lehet kapni.

  Előre is köszönöm.

 4. Nagyon bosszant,hogy 10 lövésből ötször nem jut el a csőbe a lövedék .Az első fele a a csővégben van, a hátsófele a tárban marad.Igy a tár sem tud továbbfordulni.Ki kell venni a tárat,visszanyomni a lövedéket,és ujra megpróbálni a lövést.Ha a szilikonolajjal kezelt skulókat előzőleg többször átpréselem a tár lyukain,-az eredmény javul.Gondolom,-7 joule-nál- a hülyegyerekként kezelt abszurdisztáni lakosság kiirtaná vele a családját.

  • Kedves Béla!

   Nem hiszem, hogy a 6 joule-lal van a gond, nekem ilyen probléma nem jelentkezett, pedig kb. 2 doboz 500db-os lövedéket kilőttem már vele (JSB Exact Express). Egyetlen elakadás nélkül! Tömítéseket kellene szerintem átnézetni, valahol szökhet a CO2. Lágy lövedéket célszerű használni, ez tény, a legjobb megoldás a 4,51 mm-es átmérőjű. Olcsóbb, keményebb 4,5mm-es lövedékek nekem még a lövés előtt kicsúsztak a tárból, ezekkel nem is próbálkoztam tovább 🙂

   Válasz erre:
   „Nagyon bosszant,hogy 10 lövésből ötször nem jut el a csőbe a lövedék .Az első fele a a csővégben van, a hátsófele a tárban marad.Igy a tár sem tud továbbfordulni.Ki kell venni a tárat,visszanyomni a lövedéket,és ujra megpróbálni a lövést.Ha a szilikonolajjal kezelt skulókat előzőleg többször átpréselem a tár lyukain,-az eredmény javul.Gondolom,-7 joule-nál- a hülyegyerekként kezelt abszurdisztáni lakosság kiirtaná vele a családját.”

 5. Ahol egyáltalán engedhet: a dob és a cső illesztésénél, a dob hátsó illesztésénél.Itt egyáltalán nincs semmilyen tömités.A csúszó műanyag illesztésén múlik mennyi megy bele a szuszból.Kb két hónapja vágtam a sutba a gyengesége miatt,de ma is hiánytalanul megvan a gáz a patronban.Kisérleteztem a tuningolással,de erre nincs semmi lehetőség.Marad a „hülyegyerek”verzió.Bár még nem próbáltam,-bankrabláshoz biztosan beválna.

  • Ha tényleg úgy van ahogy írtad,mármint hogy „sutba vágtad” mivel én kezdő lennék,nekem talán megfelelne……. Ha meg válnál tőle és megtudnánk egyezni 1 korrekt árban légy szíves válaszolj. üdv

   Válasz erre:
   „Ahol egyáltalán engedhet: a dob és a cső illesztésénél, a dob hátsó illesztésénél.Itt egyáltalán nincs semmilyen tömités.A csúszó műanyag illesztésén múlik mennyi megy bele a szuszból.Kb két hónapja vágtam a sutba a gyengesége miatt,de ma is hiánytalanul megvan a gáz a patronban.Kisérleteztem a tuningolással,de erre nincs semmi lehetőség.Marad a „hülyegyerek”verzió.Bár még nem próbáltam,-bankrabláshoz biztosan beválna.”

 6. Nagyon tetszik a honlap.
  Kérdezem, kapható-e jelenleg C-357 Magnum? Október 9.-én megnézném és nagy valószínűséggel vásárolnék.
  Másik kérdés, kíváncsiság: a használt fegyverek között is is szerepel egy C-357 Magnum, ahol egy alkalmazásra ajánlják. (ha jól emlékszem csak hobbi célra.)
  Az új fegyvert mindhárom alkalmazásra.
  Van különbség a két revolver között?
  Üdvözlettel: Kiss Lajos

 7. Sziasztok én majd valószínű hogy ilyen pisztolyt veszek de nem tudok róla sokat ezért egy kis segítséget szeretnék kérni hogy például:egy patronnal hány lövést lehet leadni,kb. hány méteren belül hatàsos,stb…

 8. Nekem is van pár éve egy ilyen játékszer. Kerti plinkerezésre kiváló, még kapás lövést is lehet vele gyakorolni. az én kezemhez egy kicsit nagy, de nem baj. Az 50 lövés egy kicsit túlbecsült, mert a 40-hez közelítve látványosan csökken az erő, és így a pontosság is. Az 50. lövedéket már szemmel is nyugodtan lehet követni. Ettől függetlenül jó kis játékszer.

Szólj hozzá!

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft